Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nce öğrencilere yönelik yaklaşık 9 ay hizmet veren Ders Kafe projesinde 7 ve 8.Sınıf öğrencilerine yönelik Liselere giriş sınavlarına hazırlık kapsamında; matematik, İngilizce dersleri ile okçuluk kurslarının yanısıra kitap tahlili ve söyleşiler gerçekleştirildi. 9 Ay süren eğitimlere 100 öğrenci katılım sağladı.

Kapanış törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Maltepe Gençlik Merkezi Proje Kontrolörü Songül Dalgıç, ÖNDER Ataşehir Şubesi – AİMED Başkanı Selim Tekin, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yönetim kurulu üyeleri ve eğitmenler katıldı.

DERS KAFE’DE 100 ÖĞRENCİMİZ İNGİLİZCE, MATEMATİK ve OKÇULUK EĞİTİMLERİNDEN YARARLANDI

Eğitimci – Proje Koordinatörü Hüseyin Özaslan, “Ders Kafe projemiz kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 ortaokul’daki 8’nci sınıf öğrencilerimiz yararlandı. Projemizin yazıldığı dönemde pandemi yoktu. Ensar Vakfı Ataşehir yurdumuzda kalan üniversiteli öğrencilerimizi 8’nci sınıf öğrencilerimize eğitmenlik yapmaları için koç olarak atayacaktık ve öğrencilerimizin lise eğitimlerine daha iyi hazırlanmalarını sağlayacaktık. Ancak pandemi nedeniyle yurdumuzda öğrenciler kalmayınca, gençlik ve spor bakanlığından onay alarak online eğitime döndük. Öğrencilerimizin en fazla ihtiyaç duyduğu İngilizce ve matematik alanında eğitimleri vermeye karar verdik. Ataşehir’de sosyal ekonomik düzeni zayıf olan, dar gelirli ancak başarılı öğrencilerimizi tespit ederek eğitimlerini başlattık. 100 Öğrencimize dersin dışında bakanlığımızın desteği ile spor eğitimi vermeye karar verdik. Ata sporumuz olan okçuluk eğitimini şube yönetim kurulu üyemiz Rıza Kaplan’ın desteği ile 6 okulumuzda 3 hafta öğrencilere eğitimler verdik. Online eğitimlerimizi de nisan ayında başlatıp, haziran ayında tamamladık. Öğrencilerimizin akademik gelişiminde kitap okumak son derece önemli olduğu için 2 farklı kitap belirledik. Özellikle Z kuşağını etkileyen sosyal medya kullanımı ile ilgili yazılmış bir kitabı ve tarihimizi anlatan kitabı öğrencilerimize okuttuk. Yazar buluşmaları ile söyleşiler ve kitap tahlillerini yaptırdık. Öğrencilerimize yönelik; online deneme sınavları, matematik ve ingilizce kitapları hediye ettik” dedi.

YENİ DÖNEMDE ÖĞRENCİLERİMİZE PROJELERİMİZLE HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş ise; “Bu proje ile kitap kafenin dışında ne yapabiliriz diye düşündük. Çünkü birçok şubemiz kitap kafe ile faaliyet gösteriyorlar, bizde farklı olsun istedik. Hüseyin hocamızın destekleriyle ders kafe adı altında zeki olan ancak kurs v.b. yerlere gitme imkanı bulamayan öğrencilerimiz yararlansın istedik. Bunu yurdumuzda da daha önceden denemiş ve çok faydalı olduğuna karar vermiştik. Ataşehir Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün olurları ile 6 okul belirledik. Toplam 700 öğrenci belirlendi. Ancak belirlenen kriterler nedeniyle 100 öğrencimiz yararlanabildi. Pandemi süreci nedeniyle yüz yüze eğitim yerine online olarak derslerimizi verdik. Okçuluk eğitimlerimiz yüz yüze, ingilizce ve matematik eğitimlerimizi de online olarak gerçekleştirdik. Bu süreçte öğrencilerimizi yazarlarla buluşturarak, kitap tahlilleri de gerçekleştirdik. Bu projenin sonuna gelirken, yeni projelerinde başlangıcını atmış oluyoruz. Birçok ilçelerimize göre daha iyi projeleri gerçekleştirdik. İkra- 5 Projemiz kapsamında 10.000 kitap basacağız. Ataşehir’de gerçekleştireceğiz. Geçmiş dönemde bu projelerimizi 7-8 bin civarında öğrencimiz katılım sağlamıştı. Yurdumuzda 98 öğrencimiz var, yeni dönemde bu öğrencilerimizin akademik desteğini alarak ortaokul ve lise öğrencilerimizin faydalanabileceği eğitimler vermeye devam edeceğiz. Perşembe sohbetlerimiz devam ediyor. Amacımız çocuklarımız ve gençlerimize dokunabilmek. Onların eğitimlerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bir çocuğa dokunabilmek, fayda sağlamak son derece önemli. Nebe – Nas projemizde 5600 öğrencimize kitap verdik. Ortaokul ve lise öğrencilerimizden önemli dönüşler aldık. İkra 2 kapsamında 20.000 kitap yaptık ve diğer illerimize de gönderdik. Öğrencilerimize faydamız olması için çalışıyoruz, doğru bildiğimiz yoldan devam ediyoruz. Diyanetimizin gençlik merkezleri var, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar yapılıyor. STK’larda bu süreçlerde elini taşın altına koymak zorunda. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile ilk yaptığımız projemizdi. Bundan sonraki yıllarda devam edeceğiz. Bilgisayar ve diğer hazırlıklarımızı da tamamlamış olacağız. Böylelikle öğrencilerimiz daha iyi koşullarda ders kafe’den yararlanmış olacak. İlerleyen süreçte Fetih-Örnek Mahallesi tarafında 2’nci bir ders kafe projemizi hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu proje ve diğer çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.

EĞİTİM'DE STK'LARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’da, “Türkiye’de 19 milyon karne alan öğrencimiz var. Her birinin 4 kişi ile alakalı olduğunu düşünün 76 milyon kişi yapar. Eğitimle alakası olan kişi sayısı %90’dır. Böyle bir kitleyi Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek başına eğitmesi, öğretmesi, yetişmesi ve istenilen kalite ile insan modeli yetiştirmesi mümkün değildir. Bunu devletin bütün kurumları, sivil toplum kuruluşları ile yapma zorunluluğumuz var. Eğitimi tek başına bir tarafa yıktığımızda bir tarafı eksik ve aksak kalacak, engelli olacak. Milli Eğitim’in örgün eğitimi dışında kendi hizmet alanı dışında istediğimiz model insanları yetiştirme anlamında stk’ların olmazsa olmaz yeri var. Bu projeler ve STK’lar her biri Milli Eğitim’in üzerindeki yükün hafifletilmesinde destek veriyorlar. Biten projedeki eğitimlerin hakkı ile yapıldığına inanıyorum. Yeni projelerde işbirliğini sürdüreceğimize inanıyorum.” dedi.

BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE'DE OKUMAK VE SPOR SON DERECE ÖNEMLİ

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ise, "Madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı günümüzde gençlerdeki en büyük tehlike olarak görüyorum. Bu iki bağımlılıkla mücadele için kitap okuma alışkanlığı ve spora teşvik son derece önemli. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüşerek, okullarımızda sportif faaliyetleri arttıracağız. Çocukları spor, okuma alanlarına yönlendirmemiz gerekiyor. Çocuklara yönelik sportif, okumaya yönelik her türlü projeleri destekliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

PROJEDE EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI

Projenin bitmesine rağmen ingilizce ve matematik eğitimlerinin online devam edeceği belirtildi. Projeye desteklerinden dolayı; Yazar Dr. Handan Yalvaç Arıcı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özaslan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Maltepe Gençlik Merkezi Proje Kontrolörü Songül Dalgıç, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yurt Müdürü Kenan Özyolci, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Kaplan'a ve Eğitimci Muharrem Korkut Erol'a Şube yönetimince hazırlanan teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreni sonrasında Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoylu'nun dua etmesiyle tören sona erdi.