Gündem dışı sözler kısmında Ataşehir - Sinop ili Gerze Belediyesi arasındaki kar küreme aracına bağışına yönelik bir önceki toplantıda AK Parti grubu adına söz alan Av. Mustafa Naim Yağcı'nın konuşmasına istinaden CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, "Kar küreme aracının değil, ucuna takılan bıcağın belediye tarafından gönderildiğini belirterek kısa süreli olarak belediyemizce gönderilmiş ve daha sonra Gerze Belediyesi tarafından belediyemize iade edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Av. Mustafa Naim Yağcı, "İBB Tarafından bölgenin büyük bir ihtiyacı olan Futbol Sahası ve Spor Kompleksi'nin, projesinin değiştirilerek Yüzme Havuzu Kompleksine çevrilmesini üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, yıllardır bölge halkının talepleri doğrultusunda İBB'ye gençlerin yararlanabileceği Futbol Sahası ve Spor Kompleksi olması gerekirken, projenin değiştirilmesi sonucunda halkın ve gençlerin taleplerinin yeterince karşılanamayacağını belirterek, bundan sonraki süreçlerde yapılacak projelerin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ataşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı son meclis toplantısı 11 gündem maddesi ile gerçekleşti. Gerçekleşen 11 maddenin 10 maddesi oy birliği ile geçti.

1-Şartlı Bağışa ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 23 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

2-Şartlı Araç Bağışına ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 24 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

3-Ataşehir İlçesi Atatürk Mahallesi Dicle Caddesi, Baraj Yolu Caddesi ve Fırat Caddesi arasında kalan parka “Yenişehir Parkı” isminin verilmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 10 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

4-Sabancı Vakfı tarafından desteklenen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” Hibe Programı kapsamında iş birliği yapılabilmesi için Başkanlık Makamına yetki verilmesine ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 25 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

5-Belediyemiz yetki ve sorumluluğundaki alanlarda bulunan ekli listede belirtilen ATM’lerin belediyemize nakit gelir sağlamak amacı ile 10 (on) yıl süre ile işletilmesi işinin ihale edilmesine ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 26 sayılı raporu AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin muhalefetine rağmen CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile geçti. AK Parti grubu adına Av. Mustafa Naim Yağcı, ATM'lerin yerlerinin kiralanmasına ilişkin sürenin 10 yıl olmasına grup olarak itiraz ettiklerini belirterek kararın düzeltilmesini yoksa AK Parti grubu olarak red vereceklerini açıkladı. Rapor, CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin çoğunluğu sağlaması nedeniyle, oy çokluğu ile kabul edildi.

6-Afet İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğine ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 27 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

7-Fen İşleri Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği tadilatına ilişkin Hukuk Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 28 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

8-30.11.2022 t.t’li 1/1000 ölçekli Örnek, Esatpaşa, Fetih Mahalleleri Revizyon Uygulama İmar Planına itiraz ve değerlendirmelere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 11 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. AK Parti Grubu adına Mimar Haluk Sadıkoğlu, plan notlarının tadilen notu eklenerek düzeltilmesini istedi. Sadıkoğlu'nun kararı CHP Grubundan olumlu yanıt bulunca, 11 No'lu rapora ilave yapılarak oy birliği ile geçmiş oldu.

9-20.12.2022 t.t’li 1/1000 ölçekli Ataşehir İlçesi Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri Uygulama İmar Planına itiraz ve değerlendirmelere ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 12 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

10-Ataşehir İlçesi Atatürk Mahallesi 3384 ada 1 ve 4 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 13 sayılı raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

11-Ayni Sermaye Azaltımı Talebine ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 07.06.2023 tarihli ve 29/08 sayılı ortak raporu CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.