Ataşehir Esatpaşa Mahallesi Muhtar adayı Süleyman Ateş, Ataşehir'de bölge basını ile bir araya geldi. Ateş, "Mahalle muhtar adayı olarak Esatpaşa halkının oylarına talibim" dedi.

Esatpaşa Mahallesi'nde 30 yılı aşkındır ikamet ettiğini belirten Süleyman Ateş, mahallenin imar, ulaşım, kültür merkezi ve sosyal tesis sorunları olduğunu aktardı.

Mahalle muhtarlığına aday olmadan önce her görüşten insanın desteğini alarak, sürecin kendiliğinden oluştuğunu ve aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Esatpaşa'nın mevcut nüfus sayısının 30 bini aştığını, seçmen nüfusunun ise 25 bine yaklaştığını ve mahallenin daha iyi hizmet alması için demografik yapıya uygun aza heyeti oluşturduğunu ifade etti.

Mahalle muhtarlığı görevine seçildiğinde daha önceden ulaşım ve hizmetler noktasında yetkili kurum temsilcileri ile görüşmeler yaptıklarını belirtti. Mahallenin prefabrik muhtarlık hizmet binasının yenilenmesini, üst katına eğitim evi düşüncesiyle kütüphane kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Mahallenin ulaşım hatlarının yetersiz olduğunu kamu kurumlarına özellikle, taksi ile gitmek zorunda kalan mahalle sakinlerinin ek ring, minibüs ve otobüs seferleri ile ulaşımı kolaylaştırmayı amaçladıklarını, vatandaşların sosyal aktiviteleri rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri çocuk, genç, ve yaşlı vatandaşların yararlanacağı sosyal tesis gibi yeni alanları belediye işbirliği ile mahalleye kazandıracaklarını, kültür merkezinin bölge için atıl duruma geldiğini daha iyi işlev kazanması için kurumlarla görüşeceğini ifade etti.

Ateş, "Mahallenin ortak akıl, ortak karar ile sorunlarını çözmek amacıyla mahalle meclisi kuracaklarını, her siteden, kurumdan temsilcilerden bu meclisin oluşacağını mahallenin 5 yılda sorunlarını çözüme kavuşturacağız" dedi.

Ateş sonrasında basın mensuplarının sorunlarını yanıtladı.