Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD), Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD), geçtiğimiz temmuz ayında olağan genel kurulu gerçekleştirmiş ve yapılan genel kurul sonucunda dernek başkanlığı'na Necati Bozkurt ve beraber yol yürüyeceği yeni yönetim kurulu üyeleri seçilmişti.

Genel kurulun ardından Muharrem ayı nedeniyle "Aşure" dağıtımı gerçekleştiren yeni yönetim, Ataşehir ve çevre ilçelerinden birçok hemşehrisini ve davetlileri biraraya getirmişti.

Aşure etkinliği sonrasında dernek yönetimi olarak Ataşehir'de faaliyet gösteren siyasi partileri ziyaret eden ATAMAD, bu kezde "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" kapsamında Ataşehir ilçesinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla düzenlediği organizasyonla biraraya geldi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Necati Bozkurt, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Eğitimci Çağrı Avcu - Metin Kale ile Hıdır İğde'nin hazır bulunduğu etkinliğe; Ataşehir Malatyalılar Derneği Kurucu Başkanı aynı zamanda Ataşehir İl Dernekleri Kurucu Başkanı Himmet Kaya'nın yanısıra basın mensupları Alâattin Bahçekapılı, Derya Arslan, Eylem Buldu, Recep Kenan, İsa Kırım, Erkan Sarıkaya ve Serkan Şimşek katıldı.

Etkinlik kapsamında ev sahibi Dernek Başkanı Necati Bozkurt, yönetim kurulu üyelerini kısaca tanıttı.

Ataşehir'de Ortak Hareket Ederek, Malatya'yı En İyi Şekilde Temsil Edeceğiz
Dernek Başkanı Necati Bozkurt, "Ataşehir Malatyalılar Dernegi'ne ben ve arkadaşlarım üç ay önce göreve seçildik. Yerel basın bizim için çok kıymetli, değerli.Yerel basın ile birlikte neler yapabiliriz konuşmak, hemde "21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününüzü Kutlamak için biraraya gelmek istedik.Gününüzü kutluyorum. Basın çok önemli, siz gazetecilerin çok büyük gücü ve desteği var. İlk etkinliğimiz kapsamında sizlerle biraraya gelmek istedik. Ataşehir Malatyalılar Derneği olarak yöre, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek toplumsal örnek çalışmalar yapmak istiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak ortak hareketlerle, gazetecilerle bu sürecimizi tamamlayacağız ve çabalayacagız." dedi.

ATAŞEHİR'DE 12 KASIM'DA MALATYA MUTFAĞINI TANITACAĞIZ
Başkan Bozkurt, "Yönetime gelir gelmez, aşure etkinliği yaptık. Ataşehir'in bütün renklerini bir araya getirdik. Barış, kardeşlik ve dayanışmayı simgeler. Siyasi partiler, STK'lar ve diğer insanlarla buluştuk.Göreve geldikten sonra siyasi partilerin tümünü ziyaret ettik.12 Kasım'da Malatya sofrası adında bir çalışmamız var. Malatya'nın kültürünü tanıtacağız. Hava güzel olursa açık bir meydanda, kapalı hava olursa Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı içindeki Erdal Eren Kültür Merkezi'nde günü birlik bir etkinlik olarak planladık.
Siyasi partilerden iade-i ziyaretler olmasını bekliyoruz. Dernek merkezimizi taşıdık. Yeni yerimizde herkesi ağırlamaktan mutluluk duyacağız.Dernek yerimizin kalıcı olması ve kendi mülki olması konusunda belediye ile önümüzdeki süreçte değerlendirmeler olabilir." ifadelerini kullandı.

Bozkurt sözlerini şu şekilde devam ettirdi:
6 Şubat'ta meydana gelen büyük deprem sonrasında
Malatya'ya gitme imkanı buldum. Malatya'nın yüzde onunun elektrikleri yanıyor, adeta Beyruta dönmüş durumda. Yıkılan binaların genelde emsalleri arttırılmış olduğu binalar olduğunu görüyoruz.1999 depreminin ardından, depremde büyük bir ders alamadık. yüksek değerle satılan, lüks konutlar bugün yıkımı bekliyor. Bugüne kadar 30 yıllık, yerel yönetici olarak belediye başkanları üzerinde ciddi baskı olduğunu gördüm. Şehir planlamasında otoriterler karar vermeli. Jeoloji mühendisleri gibi kurumlardan görüşler alınarak binalar inşaa edilmeli. Üretimi arttıracak, işsizlik sorunlarını çözecek, yediğimiz etin bile üretilmesini düşünmek zorundayız.

Cumhuriyetimizin 100.Yılını Kutluyorum
Bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Önümüzdeki süreçte, cumhuriyetin yüzüncü yılını 29 Ekim'de kutlayacağız. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarsak, başarılı oluruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü saygı ve rahmetle anıyorum. 7'den 70'e herkesin bu konuda hassas olduğunu belirtmek isterim.

Dernek merkezini taşıdık, kurumsal çalışmalarımızı sürdürüyoruz

1500 civarında üyemiz var. Malatyalılar olarak en büyük şansımız Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'dir. Küçükbakkalköy'deki yerimizin bir üst katına taşındık. Derneğimize üye olmak isteyen tüm herkesi derneğimize bekliyoruz.Ataşehir'deki tüm yöre, köy, vakıfları ile önümüzdeki süreçte görüşmeye devam edeceğiz.Malatyalı öğrencilerimize yönelik burs çalışmalarımız olacak. Malatya eğitim vakfı ile destek olacağız. Web sitemizi en aktif hale getireceğiz. Ordanda çalışmalarımızı, üyelik gibi diğer çalışmaları yürütmüş olacağız.

ATAMAD'I En iyi şekilde temsil edeceğiz
ATAMAD'ı yöresel dernek statüsünden çıkartarak, Türkiye'nin farklı güzellikleri gibi en iyi şekilde tanıtacağız, Edirne'den Ardahan'a biz anadoluyuz. Anadolu kültürünü anlatmak için en iyi şekilde tanıtmak için çalışacağız. Malatya kültürü aşureye benziyor. Farklı zenginlikleri var. Her dine ve inanca mensup insanların yaşadığı kadim bir şehir olarak Malatya çok etnik köken sahip bir yapıya sahiptir.


Başkan Necati Bozkurt, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra basın mensuplarına etkinliklerine katılımları nedeniyle teşekkür ederek, toplu hatıra fotoğrafı çekindi.