Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurt içi ve yurt dışında giymiş olduğu kıyafetler, Ataşehir’de 4 gün boyunca ziyaretçileriyle buluştu.

19 Ekim’de Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı’nın öncülüğünde, Nova Arsa Anasponsorluğu, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Rehberi destekleriyle Metropol İstanbul AVM önündeki X Media Art Museum by DasDas Sergi Salonu’nda ziyaretçileriyle buluşan sergiye yüz binlerce aşkın vatandaş 4 gün boyunca ziyaret etti.

Ataşehir Haber Ajansı olarak yakından takip ettiğimiz sergi’de 3 aylık bebekten, 80 yaşını aşkın 7’den 70’e herkesin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi ziyaret etmek üzere yurtdışından ve ülkenin farklı noktasından çok sayıda ziyaretçinin de gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Sergi’de duygusal anlar yaşandı

Sergi salonunda Atatürk’ün giymiş olduğu kıyafetleri yakından inceleme fırsatı bulan ziyaretçilerin, gözlerinden yaşların süzüldüğünü görmek, ses tonlarının sergi sonuna doğru değiştiği fark etmemek imkânsız gibiydi.

Hem bilgilendirdiler, hemde tebrikleri kabul ettiler

4 gün boyunca gerçekleşen sergi’de; Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü, Araştırma Merkezi Kurucusu Modacı Hüseyin Özkan, Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı sergiye gelen ziyaretçileri hem bilgilendirirken, ziyaretçilerin duygu dolu, tebriklerini kabul ettikleri de görüldü. Ayrıca etkinlik anasponsoru Nova Arsa’da, ziyaretçiler tarafından sık sık böylesine bir anlamlı sergiye sponsor olduğu için vatandaşlar tarafından sözlü olarak tebrik edildi.

Sergiyi ziyaret edenler torunlarını alıp yine geldiler
Etkinliğin son saatine kadar; tekerlekli sandalyesi ve yürüyüş tutacağı ile ziyaret edenlerin yanısıra “torunumu getirdim, görmesini istiyorum”, “Gerçekten duygulanmamak elde değil”, “Çok anlamlı bir sergi” diyen Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yüz bini aşkın vatandaşın sık sık serginin daha fazla süre Ataşehir’de olmasını talep ettiler.

Atatürk kıyafetlerinin Ataşehir’de sergilenmesinden dolayı son derece mutluyum

Sergi’nin ana sponsoru Nova Arsa Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kolcuoğlu ise, Sergi’nin açılış ve son gününde sergiyi ziyaret eden isimler arasındaydı. Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü, Araştırma Merkezi Kurucusu Modacı Hüseyin Özkan, Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı ile birlikte sergi’de yer alan kıyafetleri ve aksesuarları tek tek inceleyen Kolcuoğlu, duygu dolu anlar yaşarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün giymiş olduğu kıyafetlerinin Ataşehir’de sergilenmiş olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.

Önümüzdeki yıl daha kapsamlı sergi yapmaya hazırız

Kolcuoğlu, 4 gün boyunca çok farklı geri dönüşler aldıklarını belirterek Ataşehir’de daha büyük bir organizasyon ile sergi’nin yapılması için kendilerine düşen sorumluluklardan kaçınmayacaklarını belirterek, Ataşehir ve çevresinden gelen vatandaşlarımızı önümüzdeki yılda büyük bir sergi ile buluşturacaklarının müjdesini vermiş oldu.

Katılım sağlayan tüm herkese teşekkür ediyoruz

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı ise, “Cumhuriyetin 100.Yılında Ata’sından adını alan ilçemizde Atatürk’ün kıyafetlerinin sergilenmesine öncülük eden Nova Arsa Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kolcuoğlu’na, Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kolcuoğlu’na ve Nova Arsa ekibine, Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye, Ataşehir Kent Konseyi Başkanımız Mustafa Çatak ve yürütme kuruluna, Ataşehir Rehberi’ne, DasDas Yönetim Kurulu’na ve Mert Fırat’a, katılım sağlayan tüm siyasi parti İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza ve Yönetimlerine, Mahalle Muhtarlarımıza, İş, Basın, Sanat Camiasının önde gelen isimlerine, tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.