Ataşehir'in en eski halk oyunları topluluğu olan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK) geçtiğimiz yıllarda dernekleşerek ATAFOLK Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

ATAFOLK olarak herşeye rağmen sahnede olmaya kararlıyız


ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi yapmış olduğu açılış konuşmasında; "Merhaba saygıdeğer misafirler, merhaba bu ülkenin manevi değerlerine sahip çıkanlar. Merhaba bu kültüre ve halk oyunlarına gönül verenler; Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bizi onurlandırdınız sağolun varolun. Sene başında çalışmalara başladığımızda tanıtım afişlerinde ve sosyal medya tanıtımlarındaki sloganımız şuydu. Seyirci olma sahnede ol, kültürüne sahip çık. Ve biz şunu çok iyi biliyoruz ki; bir halk kültürel değerleri ile vardır, yada değersizleştirilmiş, yozlaştırılmış değerleri ile yok olmaya mahkumdur. Bu bağlamda Atafolk olarak biz bu halkın kültürel değerlerine sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. 2022-2023 sezonunda ülkemizdeki doğal afetler nedeniyle zaman zaman umutsuzluğa kapıldık, zor günler geçirdik, hatta bu sene gösteri yapmamayı planladık. Ancak hayat devam ediyordu ve bizler yaşam mücadelesine devam etmeliydik, biz iyi ve moralli olursak çevremize daha faydalı olacağımızı biliyorduk..Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmeye ve yıl sonunda depremzede öğrenciler için Sahnede olmaya karar verdik. Çalışmalarımız olanca hızıyla devam ediyordu, ancak daha bir gün önce aramızda olan, birlikte omuz omuza halay çektiğimiz bir arkadaşımız elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Canımız acıdı, içimiz yandı, kolumuz kanadımız kırıldı. Acı acı çalan bir telefonun öbür ucundaki kişi sadece Ülkü gitti hocam diyebildi, Ümraniye devlet hastanesindeyiz diyebildi, Ve bu olay yaşanmamış olsaydı Ülkü arkadaşımız bugün bu sahnede Ağrı ekibinde oynayacaktı. Ama biz şunu çok iyi biliyoruz ki Ülkü aramızda ve bizi izliyor. Bugün biz Ülkü için oynayacağız. Bu gösteriyi ona adıyoruz. Ayrıca yönetim kurulu üyemiz olan ve aynı zamanda cemile besler ilkokulu müdür yardımcısı olan Canan FÜMEN arkadaşımızın annesi vefat etti, kendisine başsağlığı diler, acısını paylaştığımızı belirtmek isterim.
Bugün burada bizimle birlikte olan siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Halk Oyunları Federasyonuna bağlı halk oyunları kulüplerimizin değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu gösterinin oluşmasında yaptığımız çalışmalarda giydiğimiz ve akıttığımız her damla terin şahidi olan tişörtleri yaptıran ve bizlere maddi ve manevi destek sağlayan ANKA MEKANİK MÜHENDİSLİK SAN. ve TİC. A.Ş. yönetim kurulu başkanı aynı zamanda üyemiz Özlem AYDIN'ın eşi sayın Taner Aydın beyefendiye bir plaket sunumumuz olacak. Kendilerini sahneye davet etmek istiyorum. ATAFOLK'A katkıları tartışılmaz olan ve Atafolk'un bu günlere gelmesinde çok büyük katkıları olan Ataşehir ilçe Milli Eğitim müdürümüz sayın Ertuğrul Bilicanı da sahneye almak istiyorum. Evet siz sabırsızlıkla gösterinin başlamasını beklerken, içerde bir güvercin tedirginliği içinde sahne almak isteyen dansçı arkadaşlarıma sahneyi bırakmak istiyorum iyi seyirler efendim." ifadelerini kullandı.

Kuruluşundan bugüne gün geçtikçe büyüyen ATAFOLK, 16'ncı sanat yılını Zübeyde Hanım Hizmet İçi Enstitüsü Büyük Salonu'nda gerçekleşen gösteriye; ATAFOLK'un markalaşma sürecinde önemli katkıları olan Önceki Dönem Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Organizasyon Sorumlusu Ali Uğurlu, ATAFOLK Koordinatörü Turan Çelebi, Okul Müdürleri, Öğretmenlerin yanısıra bini aşkın sanat sever katıldı.

72 Öğretmen 51 sivil vatandaşın katılımıyla oluşan ATAFOLK'ta Türkiye'nin 7 farklı bölgesine özgü halk oyunları büyük beğeni ile sergilendi.16'ncı sanat yılı gösterisinin ilk yarısında; Mardin Kastamonu, Gaziantep, Semazen, Bodrum, Horon gösterisi ikinci yarısında ise Burdur, Sivas, Diyarbakır, Ağrı, Edirne ve Final gösterisi ile katılımcılar hep birlikte halaylar çektiler.

ATAFOLK'un kuruluşundan bugüne emek veren Dernek yöneticilerine, destekçilerine ve ATAFOLK eğitmenliğini üstlenen isimlere günün anısına plaket verildi.

16.Sanat Yılı Halk Dansları Resitali'nin bu yıl ki gelirleri, "Deprem Mağduru Öğrenciler" yararına kullanılacak.