Ataşehir Eğitim Derneği, 3.Olağan kongresi sonrasında yerel basın ile yaklaşan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler" günü öncesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Ataşehir Madalyalı Restaurant'ta gerçekleşen etkinliğe; Gazete Ataşehir İmtiyaz Sahibi Derya Arslan, 1923TV İmtiyaz Sahibi Himmet Kaya, Haber Müdürü Eylem Buldu, AtaşehirWeb Portalı İmtiyaz Sahibi İsa Kırım, Siyasal Yaşam ve Serhat Yaşam Haber siteleri imtiyaz sahibi Erkan Sarıkaya, İTVHaber.com İmtiyaz Sahibi Recep Kenan, Tünaydın Gazetesi Muhabiri Sinan Erdoğdu, Ataşehir Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Serkan Şimşek'in yanısıra Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Şerare Genca Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Onursal Başkan Turgay Kılıç ile günün onur konuğu Araştırmacı - Yazar Neşe Doster katıldı.


11 KİŞİLİK YÖNETİMİMİZLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

28 Ekim 2023 günü derneğin genel kurulunu gerçekleştirdiklerini ve göreve seçildiklerini belirten Dernek Başkanı Şerare Genca Genç; Derneğin kuruluşundan son genel kurula kadar 9 asil yönetim kurulu üyesi görev alırken, son genel kurulda 11 kişilik yönetim kurulu olarak seçildiklerini ve hep birlikte güzel işlere imza atacaklarını belirtti.

EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK VE İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLDUK
Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, ilke ve devrimlerini benimseyen bir dernek olarak; 2017 yılında kurdukları dernekte etkin ve örnek çalışmalara imza attıklarını, öğrencilere burs, kışlık giysi-mont ve bot desteği, kırtasiye malzemesi desteği, sınava hazırlık kitapları dağıttıklarını ifade eden Dernek Başkanı Şerare Genca Genç, Ataşehir ve Ataşehir dışında İstanbul ve diğer illerde kütüphanelerinin yanısıra resim ve müzik odaları okullara kazandırarak, öğrencilerin daha çok bilgiye erişmelerini, okumalarına katkı sunduklarını belirtti.

BUGÜNE KADAR 72 ÖĞRENCİ BURS VERDİK, HEDEFTE YENİ PROJELERİMİZ VAR
Bugüne kadar dernek olarak 72 öğrenciye burs desteği verdiklerini, doğu’daki okullara kırtasiye, bilgisayar ve fotokopi cihazları yanısıra Muş ili Varto ilçesinde 80 öğrenciye tablet desteği sunduklarını, yeni yönetim olarak bu çalışmaları daha da zenginleştirip, dayanışmayı büyüteceklerini vurgulayan Dernek Başkanı Şerare Genca Genç, yeni dönemde; “El işi, boyama kapsamında 25 kişiden oluşan ATA SANAT grubu kurduklarını, bu grupla beraber ATA KİTAP KULÜBÜ ile her ay bir kitap okuyarak, analiz ve tahlillerini yapıyoruz.

KURSLAR İLE DAHA ÇOK BURS VERMEYİ AMAÇLIYORUZ
Ayrıca; yaşayan kitap yazarlarıyla buluşarak bu değerlendirmeleri başlattıklarını vurguladı. Mayıs ayında; kursiyerlerin desteği ile kermes düzenleyeceklerini, elde edilen gelirlerin bursa dönüşeceğini, ayrıca workshop çalışmaları kapsamında başarılı isimleri burs alan öğrencilerle buluşturarak, deneyimlerini paylaşmayı amaçladıklarını aktardı. Mentorlarımızın ayda 2 kez online ve yüz yüze, burs alan öğrencilerimizle buluşmalarını sağlayacağız. Ünlü çini sanatçısı Emel Gemici ile dernek merkezinde ortak etkinlikler düzenleyeceklerini, tabak, bardak boyama etkinlikleri ile kursiyerlerin kendi yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacağız. Yine aynı şekilde, buradan elde edilecek gelirle burs fonumuza destek sağlayacağız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü’nüzü de kutlamak amacıyla bir sürpriz yapmak istedik. Gazeteci – Araştırmacı Yazar Neşe Doster ile sizleri buluşturarak, bu anlamlı gününüzü kutlamak istedik” dedi.

DERNEK ÇALIŞMALARIMIZI ARTTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

Onursal Dernek Başkanı Turgay Kılıç, derneğin kuruluşundan bugüne farklı çalışmaları hayata geçirdiklerini, Ataşehir'de eğitim çalışmalarıyla örnek bir dernek olduklarını vurguladı. Bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da bu çalışmaları artarak devam edeceğini vurguladı.

GAZETECİLERE ANLAMLI SÜPRİZ!

Araştırmacı - Yazar Neşe Doster, "Basın, basının başına gelenler, eğitime dair" yaşamındaki örnekler başta olmak üzere, günümüzde basının yaşadığı zorluklara değinirken, öğretmenliğin hayata kattığı değerleri örnekleriyle etkinliğe katılan dernek yönetimi ve basın mensuplarına aktardı.

Araştırmacı - Yazar Neşe Doster'e dernek yönetimi tarafından çiçek verilirken, etkinliğe katılan basın mensuplarına Neşe Doster'in kaleme aldığı kitaplar bizzat kendisi tarafından imzalanarak, takdim edildi.

Ataşehir Madalyalı Restaurant Sahibi Sebahattin Yılmaz'a derneğe vermiş olduğu katkılar adına plaket verildi.

Basın mensupları etkinlik sonrasında dernek yönetimiyle beraber fotoğraf çekinerek, dernek yönetimine ve yazar Neşe Doster'e teşekkür ettiler.