Yeni Çamlıca - Mevlana - Mimar Sinan mahallelerini yakından ilgilendiren ve yaklaşık 51 yıllık mülkiyet sorunu ile ilgili önemli gelişme yaşandı.

Ataşehir Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; 1972 Yılından bugüne 3 mahalleyi kapsayan mülkiyet sorununda sona yaklaşıldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerini kapsayan mülkiyet sorunu için 07-16 Şubat 2022 tarihleri arasında ön askıların kontrolü ve itirazı için; Yeni Hayat Gençlik Merkezi’nde arsa hisse oranları, parsel malikleri dağılımları, arsa sınırları ile ilgili 14 günlük askı süreci gerçekleştirilmişti.

Askı sürecinin ardından Ataşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hak sahibi vatandaşların itirazları ve teknik hatalar giderilerek, Ataşehir Belediyesi Encümenine kararın onaylanması için havale etti. Encümen üyelerinin kararı onaylamasının ardından 3 Mahalleyi kapsayan karar, İBB Encümenine havale edildi.

15/03/2023 Tarihinde gerçekleşen İBB Encümen toplantısında Ataşehir’in Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerini kapsayan Islah İmar Planı Uygulaması (Parselasyon Planı), 2981 Sayılı yasanın 10/C Maddesine göre Ataşehir Belediyesi’nce işlem tesis etmesi uygun görülmüş ve karar onaylandığı öğrenildi.

Ön askı sürecinin ardından Plan ve Proje Müdürlüğü’nce 3 Mahalle’nin kapsayan Islah İmar Planı Uygulaması (Parselasyon Planı) ve Mülkiyet Dağılımı Şuyulandırma Cetvelleri bu hafta Ataşehir Belediyesi Barbaros Mahallesi'ndeki Ana Hizmet Binası -1. Bodrum Katta yer alan Zabıta Müdürlüğü girişinde cuma günü veya pazartesi askıya çıkarılarak, yaklaşık 1(Bir) ay süreyle askıda kalacak.

Bilgi almak için müracaat edecek vatandaşların, maliklerin kimlikleri, eski tapuları veya malik adına vekalet ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Kişisel verilerin güvenliği kanunu (KVKK) kapsamında tapu maliklerine bilgi verilecek parselasyon paftaları ise açıkta askıda incelenebilineceği belirtildi.

Askı işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ataşehir Belediyesi tarafından 1(bir) ayın sonunda kontrol için Ataşehir İlçe Kadastro Müdürlüğü’ne ardından tapu tescil işlemleri içinde Ataşehir İlçe Tapu Müdürlüğü'nce işlemlere başlayacağı, ortalama 2-3 ay içerisinde tapu tescil işlemlerinin yapılmasının ardından 2023 yılının sonuna kadar 1/5000’lik ve 1/1000’lik Nazım ve Uygulama İmar Planları İBB ve Ataşehir Belediyesi’nce birlikte eş zamanlı olarak hazırlanması ardından İBB Meclisi ve Ataşehir Belediye Meclisince onaylanması amaçlanıyor.

Böylelikle, 3 Mahalle’nin 1972 yılından bugüne süren 51 yıllık mülkiyet sorunu ve İmar sorunu çözüme kavuşmuş olacak.