Ataşehirli çocuklar için Düştepe Oyun Müzesi’nde düzenlenen atölye programı Kasım ayında da devam ediyor. 2 - 11 yaş aralığındaki çocukların katılacağı program kapsamında Kasım ayı boyunca her cumartesi bir atölye düzenlenecek. Türkiye’nin ilk oyun müzesi olan Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi’nde Kasım ayı boyunca “Düş Evim Atölyesi”, “Müzik ve Origami”, “Minik Heykeltıraşlar İş Başında” ve “Güzel Bir Gün Tiyatrosu” etkinlikleri miniklerle buluşacak. Kontenjanın sınırlı olması sebebiyle Düştepe Oyun Müzesi’nde gerçekleşecek etkinliklere katılmak için telefon üzerinden rezervasyon yapılması gereklidir.

4 Kasım Cumartesi - Düş Evim Atölyesi

Eğitmen: Nesrin Avcı

Kontenjan: 20 + 20

Yaş: 4 - 11

1.Seans: 12.30 2.Seans: 14.00

Keçeden hayalindeki evi tasarlayıp onu bir tablo haline getirdiğini hayal et. Sonrasında o hayalindeki evi, hayal ettiğin yere balonlarla uçurduğunu... Biz de bu atölyede tam olarak bunu yapmak istiyoruz. Hayal etmeyi... Bize katılmaya ne dersin?

11 Kasım Cumartesi - Müzik ve Origami

Eğitmen: Volkan Aydın

Kontenjan: 20 + 20

Yaş: 5 - 11

1.Seans: 12.30 2.Seans: 14.00

Origami; Japonca oru (katlama) ve kami (kâğıt) kelimelerinin birleşmesiyle oluşan ve "Katlanmış Kâğıt" anlamına gelen geleneksel kâğıt katlama sanatıdır. Origami ile makas ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece kâğıtları katlayarak şekiller oluşturabilirsiniz. Yaratıcılığı arttıran bir etkinlik olmasının yanında çocukların davranışsal, sosyal, duygusal, matematiksel ve motor gelişimlerini hızlandırdığı da bilinmektedir.


18 Kasım Cumartesi - Minik Heykeltıraşlar İş Başında

Eğitmen: Emel Niğdeli

Kontenjan: 20 + 20

Yaş: 2 - 3

1.Seans: 14.00 2.Seans: 15.15

Minik sanatseverlerimiz onlar için hazırlanan heykelleri istedikleri gibi boyadıktan sonra farklı malzemeler kullanarak süsleyecekler.

25 Kasım Cumartesi - Güzel Bir Gün Tiyatrosu

Eğitmen: Melih Pamukçu

Kontenjan: 50 kişi

Yaş: 4 - 8

1.Seans: 13.00

"Güzel Bir Gün"; arkadaşlığı, zorluklara karşı beraber mücadele etmeyi, hayatta önümüze çıkan engellere ve yolunda gitmeyen şeylere karşı daha sabırlı olmayı anlatan müzikli danslı bir çocuk oyunudur.

Kasım ayı etkinlik kitapçığına ulaşmak için burayı tıklayınız.

Düştepe Oyun Müzesi iletişim bilgileri:

Telefon: (0216) 688 13 29

Adres: Barbaros Mahallesi, Mimar Sinan Parkı İçi Yolu, 34746 Ataşehir/İstanbul