Bu yıl düzenlenen Chessboxing International Grandprix (Satranç Boksu Uluslararası Büyük Turnuvası) geçtiğimiz hafta sonu Rusya Cheboksary'de gerçekleşti.


RUSYA'DA 65 KG'DA YARIŞTI
İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Satranç Boksu Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat ve Spor Kulübü Derneği Başkanlığı'nı yürüten Milli Sporcu aynı zamanda Antretör Doğukan Çınar'ın yetiştirdiği Milli Sporcu Ayberk Varol'da bu yıl gerçekleşen Chessboxing International Grandprix Turnuvası final maçlarında 65 kg kategorisinde ringtekini yerini aldı.

DÜNYA 3'NCÜSÜ OLDU
Başta Rusya St. Petersburg, Rusya Cheboksary, Rusya - Başkurdistan, Tacikistan'ın yanısıra diğer ülkelerden milli sporcuların katıldığı turnuvasında Türkiye'yi temsilen katılan 21 yaşındaki milli sporcu Ayberk Varol, rakiplerini geride bırakarak 65 kg kategorisinde 3'ncü oldu.

HAVALİMANINDA SÜPRİZ KARŞILAMA
Final Maçının tamamlanmasının ardından 3'ncü olan Ayberk Varol, diğer rakiplere Türk Bayrağı hediye etti. Diğer ülkelerin milli sporcuları da ülkeleri adına bu anlamlı jesten dolayı rakibi Varol'u tebrik ve teşekkürlerini sözlü olarak dile getirdiler. Dereceyle Türkiye'ye dönen Ayberk Varol ve Antrenör Doğukan Çınar'ı havalimanında kulüp yöneticileri ve İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman'ın yanısıra genç sporcular çiçeklerle, bayraklarla ve konfitilerle karşıladılar.


BAŞARILARI DAİMA ARTACAK

Antrenör Doğukan Çınar, "Yoğun tempoyla turnuvaya hazırlanan sporcumuz Ayberk Varol'un başarısı hepimizi gururlandırdı. Her zaman yanında olmaya devam edeceğim. Eminim bundan sonraki süreçlerde, başarıları artarak devam edecek. Çok mutluyuz" dedi.

ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Milli Sporcu Ayberk Varol ise, "Zorlu geçen bir maçta rakiplerimi yenmek, onlarla aynı ringte kıran kırana mücadele vermek güzeldi. Bayrağımızla ülkemizi temsil ettiğim, dereceyle döndüğüm için mutluyum. Her zaman yanımda olan Doğukan Çınar'a, aileme ve bugün burada bizi yanlız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE SPORCULARIMIZIN YANINDAYIZ

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Niyazi Yaman; "Biz dernek olarak her zaman ilçemizde ve diğer ilçelerdeki sporcularımızı imkanlarımız dahilinde desteklemeye ve yanlarında olmaya çalışıyoruz. Doğukan Çınar, derneğimizde yönetim kurulu üyesi olarak bizlerle görev yapıyor. Kendisi sayesinde boks ve diğer branşlardaki spor dallarına ilgimiz arttı. Fındıklı ve İçerenköy Mahallelerimizin evlatlarına verdiği eğitimlerle örnek oldu. Bugün, Ayberk Varol kardeşimizi hazırlaması ülkemize dereceyle dönmeleri oldukça anlamlı. Sporcumuz Ayberk Varol'u, Doğukan Çınar'ı tebrik ediyorum. Böylesine değerli bir evlada sahip oldukları için Ayberk Varol'un ailesini de kutluyorum. Birlikte, nice başarılara şahitlik etmeyi diliyorum" dedi.