Günümüzde kadınlar arasında en çok tercih edilen giysilerden biri şortlardır. Kadın spor şort modelleri, genellikle spor yaparken kullanılsa da yürüyüş yaparken de oldukça fazla tercih ediliyor.Kadın spor şort modelleriher tarza ve zevke cevap veriyor. Şortun boyu, darlığı ve deseni kişinin zevkine ve yapılan spor türüne göre şekillenebilir. Spor yaparken kullanılan kıyafetlerinen çok tercih edilen parçası şortlardır. Peki spor şortu seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Spor Yaparken Nasıl Bir Kıyafet Tercih Edilmelidir?

Spor yapmak sağlık için büyük önem arz etmektedir. Spor yapan insanlar genellikle hayatlarını daha sağlıklı ve dinç olarak geçirirler. Şehir hayatının stresinden bir nebze olsun uzaklaşmayı sağlayan spor, hem beden hem de beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiliyor. Spor yaparken yaptığımız spor türüne uygun giyinmek ve uygun ekipman kullanmak oldukça önemlidir. Yeterli önem gösterilmediği takdirde ciddi sakatlıklar meydana gelebilir. Şortlar spor yaparken özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Her spor dalının kıyafeti kendine özel olduğu gibi şortları modelleri de ayrı ayrıdır. Örneğin kadın basketbol şortu ve kadın tenis şortu arasında belirgin farklar vardır. Peki spor yaparken neden şort giymeliyiz? Çünkü şortlar hareket özgürlüğü sağlar. Çok sıkı olmayan, esnek tarzda olanlar tercih edilmelidir. Spor yaparken bacakları saran ve sıkan taytlar giymek kan dolaşımını yavaşlatarak çabuk yorulmanıza sebep olur.

Sporcular İçin Şort

Spor şort kadın sporcular arasında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Voleybol şortu kadın voleybolcular için vazgeçilmez olmakla beraber kişisel seçimlere göre ufak farklılıklar olabilmektedir. Voleybol atlamalı, zıplamalı ve sert vuruşlu bir spordur. Bunun için kişiyi rahatsız etmeyecek tarzda rahat giysiler giyilmektedir. Şortların hareket kabiliyetine engel olmayacak şekilde bacağı sarması ve esnek kumaştan üretilmiş olması gerekmektedir. Kadın koşu şortuise kişiyi rahatsız etmemesi açısından dikişsiz veya gizli dikişli olanlardan tercih edilmelidir. Çok bol veya dar olmamalı ideal genişlikte olmalıdır.