31Mart 2024 Mahalli İdareler Genel seçimine sayılı günler kala Ataşehir’de belediye başkan adayları netleşmeye devam ediyor.

Ataşehir’de ilk belediye başkan adayını açıklayan parti İYİ Parti, ikinci adayını açıklayan parti Cumhur ittifakı adına AK Parti, üçüncü adayını açıklayan parti ise Yeniden Refah Partisi, dördüncü adayını açıklayan parti ise Cumhuriyet Halk Partisi oldu.

Ataşehir’in geleceği için aday oldum
Ataşehir’de ise ilk bağımsız belediye başkan adaylığını açıklayan isim ise Abdulmuttalip Yücel oldu. Yücel; “Ataşehir’in geleceği için elimizi taşın altına koymaya, bu kentin sorunlarını ortak akıl ile çözmek için aday olmaya karar verdim” dedi.

Neden Bağımsız Adaylık
Kuşkusuz ki Ataşehirimizin geleceği için elimizi taşın altına koyarak, hiçbir siyasi gelecek endişesi taşımadan, yüreğimizi ortaya koyarak iki kutuplu bir siyasi iradenin arasına sıkıştırılan milletimize yeni bir siyasi dil ve hizmet anlayışı getirmek için 2024 Yerel Seçimlerinde Bağımsız Ataşehir Belediye Başkan Adayı oldum.

Ataşehir’i hep birlikte en sağlıklı şekilde inşa edeceğiz
Abdulmuttalip Yücel son olarak, “Tabi ki, yüce Allah bu kutsal görevi, Ataşehir’imize hizmet etmeyi bize nasip ederse hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dürüstlükten, adaletten, şeffaflıktan ve dik duruşumuzdan asla taviz vermeyecek ve katılımcı demokrasi ve istişare kültürü ile Ataşehir'imizin geleceğini hep birlikte ve en sağlıklı şekilde inşa edeceğiz. Kıymetli Ataşehirliler bilsin ki; sizlere iki siyasi parti arasında tercih yapmaya zorlayan sisteme karşı; yeni bir siyasi dil ve hizmet anlayışı inşa ederek 3. bir yolun olduğunu göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

Abdulmuttalip Yücel Kimdir?
1991 yılında Sivas Ulaş Kazanpınar köyünde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Sivas'ta başlayıp ilkokul ve ortaokulu Muğla Milas'ta tamamlamıştır. Lise eğitimine Milas'ta başlayıp son sınıfta İstanbul’a yerleşerek Ataşehir'de bitirmiştir.

Lisans eğitimini Yerel Yönetimler alanında devam ettirmektedir. Lise hayatının ilk yıllarında siyasete Ülkü Ocakları ve Alperen Ocaklarında okul başkanlığı yaparak başlamıştır. Alperen Ocakları İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Yakası Bölge Başkan Yardımcılığı, Ataşehir Alperen Ocakları Başkanlığı yapmış olup, Büyük Birlik Partisi'nin çeşitli kademelerinde görevde bulunmuş ve 2018 yılında Büyük Birlik Partisindeki aktif görevlerini bırakmıştır.

Çeşitli derneklerde görev yapmış ve 2020 yılından beri Türkiye'nin en genç köy dernek başkanı sıfatıyla Sivas Ulaş Kazanpınar Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.2008 yılında geldiği İstanbul’da Ataşehir'e yerleşerek 16 yıldır Ataşehir’de ikamet etmektedir. Mobilya ve yat sektöründe ticari faaliyetlerini yürütmekte olup; evli ve 2 çocuk babasıdır.