Şanlıurfa Birlik Beraberlik Kültür Sanat Eğitim Derneği, Şanlıurfa Lezzet Kültürünü Ataşehir'e taşıdı. 24 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Ataşehir Mimar Sinan Camii Parkı'nda ziyaretçileriyle buluşacak yöresel lezzetlerin yanısıra Şanlıurfa özgü türküler ile performanslar sergilenecek.


25 Kasım'da açılışı gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Esat Kalay, Ataşehir Belediye Başkan Adayları AliÇoskun (İYİ Parti), Mükayil Bektaş (AK Parti), İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, BBP Ümraniye İlçe Başkanı ve Yönetimi, AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Lütfi Özuçak'ın yanısıra STK, iş, sanat dünyasından çok sayıda davetlinin yanısıra vatandaşlar katıldı.

URFA KÜLTÜRÜMÜZÜ ve LEZZETLERİMİZİ ATAŞEHİR'DE TANITMIŞ OLACAĞIZ


Şanlıurfa Birlik Beraberlik Kültür Sanat Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, "İstanbul'da 450 bin nüfusumuz Türkiye'de 6 milyon Şanlıurfalı var. 2 Yıl önce kurulmuş olan derneğimiz, Üsküdar'ın ardından Ataşehir'de yöresel ürünler ve ürünsel lezzetlerini tanıtıyor. Bizde Şanlıurfa Kültürünü Ataşehir'de yaşatmak istedik. Ataşehir'de ilk kez düzenlediğimiz Şanlıurfa yöresel lezzet festivalimiz başladı. 10 gün boyunca ziyaretçileriyle buluşacak etkinliğimizde hem lezzetlerimizi tanıtmış olacağız, hemde ikramlarda bulunacağız. Bugün burada bu etkinliğin yapılmasına destek olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Tarım Müdürümüz Hamza Atalay'a, Ataşehir Emniyetimiz başta olmak üzere bizlere destek olan iş insanımız Ayhan Timurtaş'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Ataşehirlileri ve hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz" dedi.


Etkinliğe katılan; İş İnsanı Ayhan Timurtaş, Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürünü yakından anlatma fırsatı buldu.


Etkinliğe katılan protokol konukları yaptıkları konuşmalarda, Şanlıurfa Birlik Beraberlik Kültür Sanat Eğitim Derneği'nin yapmış olduğu bu anlamda etkinliğin son derece önemli olduğu vurgulayarak, dernek başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetimlerini kutladılar. Kültürüne, tarihine ve yöresel lezzetlerin tanıtımına sunmuş olduğu katkılar, Ataşehirlilerle buluşmasına öncülük ettikleri için Başkan Yılmaz'ı tebrik ettiler.
10 Gün boyunca düzenlenecek etkinlikte, Şanlıurfa sebzeleri, biberleri, tatlıları, çiğ köftesi, ikramlık çerezleri gibi binlerce ürünün yanısıra sıcak yemek Ciğeri, Şırdanı, Saç Kebabı, İçli Köftesi, Kebap çeşitleri, Sarması gibi diğer ürünlerde yer alacak.

Etkinlik kapsamında, ulusal ve yöresel ses sanatçıları da Urfa'ya özgü sıra geceleriyle birbirinden farklı türkü seslendirecek.