Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan kampanyaya sessiz kalmayan sivil toplum kuruluşları, ilçe genelinde kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırma varolanları da iyileştirme yarışına girdiler.
Kentsel dönüşüm sınırları içerisinde yer alan Yenisahra Mahallesi’nde bölgenin öğrencilerinin eğitim gördüğü Sakarya İlkokulu’nda Ataşehir Eğitim Derneği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yeni kütüphanenin açılış töreni gerçekleştirildi.
Ataşehir Eğitim Derneği tarafından başta Ataşehir olmak üzere diğer il ve ilçelerde açılan kütüphanelere bir yenisi daha eklendi. 22’nci kütüphaneyi Sakarya İlkokulu’nda açan dernek, bağışçıların ve ilçe protokolünün katılımıyla Zübeyde Hanım Kütüphanesini kazandırmış oldu.


Gerçekleşen törene; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürü Naci Cengiz, Okul Müdürleri, Okul Müdürü Dilaver Sarıgül ve Okul Öğretmenleri, Belediye Meclis Üyeleri Selami İğrek, Şeref Uzun’un yanısıra Ataşehir Eğitim Derneği Onursal Başkanı Turgay Kılıç, Dernek Başkanı Zuhal Çakır İlgün ve yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve bağışçılar katıldı.

KÜTÜPHANEMİZİN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Okul Müdürü Dilaver Sarıgül, "Maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Günday başta olmak üzere kütüphanemizin yapımında emeği geçen dernek yönetimine ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KÜTÜPHANEYİ OKULUMUZA KAZANDIRDIK

Dernek Kurucu ve Onursal Başkanı Turgay Kılıç, "Teklifin bize gelmesinin ardından gecemizi gündüzümüze katarak, okulumuzun kütüphanesi ve atatürk köşesini güzel bir hale getirdik. Burada emek veren bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

DERNEK OLARAK 22'NCİ KÜTÜPHANEMİZİ AÇIYORUZ,


Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Zuhal Çakır İlgün, "Ataşehir Eğitim Derneği 2017 yılında kendisini Atatürk Cumhuriyetine borçlu bilen, çağdaş bir türkiye'nin en önemli ayağının eğitim olduğuna inanan bir grup arkadaşın bir araya gelerek oluşturduğu dernektir. Bu anlamda lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere burs desteğinin yanısıra başta ilçemiz Ataşehir olmak üzere yurdumuzun her tarafında talep geldikçe karşılamaya çalışıyoruz. Bilgisayar, kırtasiye, okul araç ve gereçlerinin yanısıra diğer birçok talepleri karşılamaya gayret gösteriyoruz. Güzel yürekli insanlarla okullarımız arasında köprü görevi görüyoruz. Kütüphaneler konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli çalışıyor, eksik olan okul kütüphanelerimiz için izin aldıktan sonra kütüphaneleri en kısa zamanda tamamlıyoruz. Sakarya İlkokulu'ndaki Zübeyde Hanım Kütüphanemiz dernek olarak yaptığımız 22'nci kütüphanemiz. Ataşehir dışında, Gebze, Çorlu dışında diğer illerde kütüphaneler kurduk. Yönetim kurulu arkadaşlarımız çok vefakarlar, her zaman birlikte güzel eserler ortaya koyuyoruz. Kütüphanelerin kapısı her zaman açık kalsın. Kapılarına kilit vurulmasın. Evlatlar bizim geleceğimiz, geleceğimize hep beraber sahip çıkalım. Emeği geçen herkese, sponsorlarımıza ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum" dedi.


ATAŞEHİR'DE KÜTÜPHANELER DERSLİK OLUYOR

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Kütüphanenin okula kazandırılmasında emeği geçen Turgay Kılıç ve Zuhal Hanım başta olmak üzere yönetim kuruluna, sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'de kütüphanesiz okul kalmasın çalışmasıyla Milli Eğitim Bakanlığımız Türkiye'nin her tarafındaki okullarda kütüphane seferberliği başlattı. Okulda kütüphane varsa iyileştirme, revize etme, kitap yönünden zenginleştirme ve kullanım yönünden geliştirme boyutunda yoksa sıfırdan çalışma yapmak şartıyla türkiyenin her tarafında kütüphane çalışmasına başladı. İlçemizde de 86 kurumumuzun tamamında kütüphane var. Birkaç öğrenci yoğunluğundan dolayı yoktu. Şuan itibariyle seferberlik kapsamında Ataşehir ilçemizde kütüphanesi olmayan okulumuz kalmadı. Türkiye genelinde öğrenci başına düşen kitap sayısı ortalama 1.2 iken, her okula bir kütüphane kapsamında bu sayı öğrenci başına 7 kitaba ulaştı. 2023 Yılına kadar bu hedefe hızla gidiyoruz. Türkiye genelinde bu oran 6.8 olurken, Ataşehir'de biz bu hedefi yakaladık. ATADER İlçemizde 4 kütüphanemizi benim dönemimde yaptı. Kütüphanesiz olmayanları kurmuş, mevcut olanları yenilemiş olduk. Mustafa Öncel İlk ve Ortaokulu'nda dün 2 farklı kütüphanemiz açılışı oldu. 2 Hafta sonra Piri Reis Ortaokulumuzda kütüphane açılımız olacak. Kütüphane sayılarımızı arttırken, kütüphanelerin daha da işlevsel hale getirmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi döneminde kapalı olan ortak alanlar kapalı idi. Kütüphanelerin artık derslik olarak kullanılmasını amaçlayan yeni bir çalışma başlatıyoruz. Yani bir okulda tüm şubeler haftada 1 dersini kütüphane de işlemiş olacak. Kütüphanelerin aktif olarak kullanılması sağlanacak. Kütüphaneler 30 dersin 30 ders saatinde kullanılmış olacak. Liselerde kütüphanelerde kitap sayılarını arttırıyoruz. Böylelikle, alanında uzman yazarları da okullarımıza davet ediyoruz. Böylelikle yazar - öğrenci buluşmalarını sağlıyoruz. Böylelikle öğrenciler, yazarlarımızı okulda görme ve tanıma imkanı bulacak. Sakarya İlkokulumuz kentsel dönüşüm mahallesi alanında yer alması nedeniyle en fazla kütüphaneye ve kitaplara ihtiyacı vardı. Dernek yönetimimize o yüzden burayı teklif ettik. Sağolsunlar onlarda bu teklifimizi kabul ettiler. Öğretmen ve öğrencilerimiz burayı etkin kullanırsa, hedefimize ulaşmış oluruz. Kütüphanemiz mahallemize, çocuklarımıza, geleceğimize ve ülkemize katkı sağlaması temennisiyle" diyerek konuşmasını tamamladı.

İSİMLERİYLE KÜTÜPHANEYE KATKI SUNDULAR

Kütüphanenin yapımında emeği geçen Alibeg Karakoç, Gönlümüz Bir El Ele Derneği, Sam İnşaat, Ümit Kuruş, Ali Baba Sevin, Berke Kişin, Murat Özadenç'in isimleri ise kütüphane kapısında bulunan tabela da yer verildi.

ÖĞRETMENİN KİTAPLARI KÜTÜPHANEDE YER ALDI

Katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Zübeyde Hanım Kütüphanesi'ni inceleyerek, öğrencilerle birlikte sohbet ettiler. Ayrıca kütüphane de ders işleyen sınıf öğretmeni Okşan Karakaya'nın okul kütüphanesine kazandırdığı 6 farklı kitapta raflarda yer alırken, 2017 yılında İz Yayıncılık'tan çıkardığı 6 kitaptan bir tanesi olan Şirin Patates isimli kitabını İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday'a takdim etti.