31 Mart yerel seçimleri için siyaset hızlandı. İlçelerde partilerin aday adayları oluşmaya başladı. CHP Çekmeköy Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirten Orhan Çerkez yerel basınla bir araya geldi.

Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Orhan Çerkez, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan önce kendini tanıttı.

ORHAN ÇERKEZ KİMDİR?

1962 yılında Ardahan’da doğan Orhan ÇERKEZ, 1980 yılında İstanbul’un Çekmeköy ilçesine yerleşmiştir. Yolların, şebeke suyunun dahi olmadığı Çekmeköy'de yaşadığı için baştan beri ilçe değişimine, gelişimine ve sorunlarına hakimdir. Evli ve iki çocuk babası olan Çerkez, çocuklarını da Çekmeköy’de büyütmüştür. O dönemlerdeki imkânsızlıklar, topluluk içinde dayanışmaya, komşuluk ilişkilerini güçlendirmeye, insanları yaratıcı çözümler üretmeye yönlendirmiştir. İlçede öğretmen olmadığı için, eşi bir süre okullarda gönüllü öğretmenlik yapmıştır.
Orhan Çerkez Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Lisans eğitimini almış, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik bölümü Yüksek Lisans mezunu olarak akademik hayatını tamamlamıştır.
İş hayatına 1985’te Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Biriminde devlet memur olarak göreve başlayan ÇERKEZ, biriminde sorumlu amir olarak 2009 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.

2009 yılında Ataşehir ilçesinin kuruluşu sebebiyle memuriyet hayatına Ataşehir Belediyesi’ne İdari İşler Amiri olarak geçiş yapmıştır. Aynı kurumda 2012-2016 yıllarında Ulaşım Hizmetleri Müdürü ve 2016 yılından itibaren yürüttüğü Belediye Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirmektedir.
38 yıllık başarılı belediyecilik tecrübesi yanı sıra sosyal faydanın ve kamu yararının öncelikli tutulduğu pek çok vakıf, federasyon, STK ve dernekte görev alarak, başkanlık yapmıştır.
Uzun yıllar yaşadığı Çekmeköy’e hizmet etme arzusuyla, Çekmeköy Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıklamıştır.

NEDEN ÇEKMEKÖY?

2015 yılından beri Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Orhan Çerkez basın mensuplarının ‘Neden Çekmeköy sorusuna; “ Kars’ta doğdum, 1980 yılından beri Çekmeköyde ikamet etmekteyim. O yıllarda Çekmeköy’ün Anadolu’nun bir köyünden farkı yoktu. Buranın cefasını bizler çektik. Çocuklarımı burada büyüttüm. Çekmeköy’ün öz evladıyım. 38 yıllık belediyecilik tecrübemle, Çekmeköy’ün sorunlarını iyi bildiğim ve çözüm üreteceğime inandığım için Çekmeköy Belediye Başkanlığına aday adayıyım” ifadelerini kullandı.

Çekmeköy’ün ilçe olduktan sonra gerekli hizmeti alamadığını ve hala köy havasından çıkamadığını belirten Çerkez, adaylığı kesinleşirse Çekmeköy için imardan ulaşıma, kadınlardan gençlere, doğa sporlarından turizme, aşevlerinden kreşlere, kültür merkezlerinden spor salonlarına kadar birçok projesi olduğunu belirtti.

Orhan Çerkez sözlerine, yıllardır beraber siyaset yaptığı ve çalıştığı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederek son verdi.

Orhan Çerkez, 2 Aralık Cumartesi günü saat 14: 00’da CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusunu yapacak.