Eğitime Destek Platformu İstanbul Teşkilat Başkanlığı ve Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanlığı görevini yürüten, 2014 – 2019 yıllarında Ataşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Mükayil Bektaş, yaklaşık 100’ü aşkın destekçisinin katılımıyla AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığında, Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Sivas STK'larından Mükayil Bektaş'a Destek Çıkarması

Resmi başvurusunu İlçe Başkanı Burak Çifci’ye teslim eden Mükayil Bektaş, büyük toplantı salonunda büyük bir coşku ile karşılandı. Geçmiş dönem Sivas Akıncılar Belediye Başkanı Albayrak, Sivas Vadi Federasyonu Başkanı Yücel Aydın başta olmak üzere Sivas’ın önde gelen çeşitli sivil toplum kuruluşunun yanısıra diğer sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin de katıldığı aday adaylık başvuru programında; AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci ve ilçe ana kademe yürütme kurulu üyeleri ile önceki dönem meclis üyeleri ile Mükayil Bektaş'ın ailesi ile partililer hazır bulundu.

Ataşehir'de belediyeyi kazanarak hizmet mağduriyetlerine son vereceğiz

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci, “39 İlçe içerisinde belediye başkan aday adayları ve meclis üyeleri aday adayları noktasında en çok talep olan ilçeler arasındayız. Bu da Ataşehir’in AK Belediyecilik ile buluşması için heyecanlı bir teşkilatımızın olduğunun göstergesidir. Mükayil Bektaş başkanımıza aday adaylığı sürecinde başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun. Bizler teşkilatın geçmişinden bugüne kendisini tanıyoruz, biliyoruz. Çeşitli üstlenmiş olduğu görevlerinden dolayı yakından yaptıklarına şahidiz. Seçimlerde her zaman destekçimiz oldu. Vakıf olarak hizmetleri ortada. AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı olarak, yüzyılın seçimin üstesinden geldik. Önce belediye başkan adayımız, teşkilatımızın gayretiyle 31 Mart 2024 seçimlerinde Ataşehir Belediyesi’ni AK Parti’li belediyecilik anlayışıyla tanıştırmış olacağız. Ataşehir’de yaşayan vatandaşlarımızın hizmet noktasındaki mağduriyetlerini 31 Mart 2024 yerel seçimlerini kazanacak adayımız ile son vereceğiz. Derdimiz, gayemiz ve tek isteğimiz bu. Teşkilat olarak seçime son derece hazır ve nazırız. Yaklaşık bu süreçte, 10'a yakın belediye başkan aday adayı ile tamamlayacağız gibi görünüyor. Meclis üyeliklerinde ise son tarih 3 Aralık olduğundan, başvurular devam ediyor. Yerel seçim sürecinin Ataşehir ve adaylarımız noktasında hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Taksici Ali’nin Oğluyum

Belediye Başkan Aday Adayı Mükayil Bektaş, 1974 Yılında Sivas’ın Akıncılar İlçesine bağlı Ortaköy Köyü’nde doğduğunu, taksici Ali’nin oğlu olduğunu söylerken duygu dolu anlar yaşadı.

Siyasete 2001’de AK Parti’de Başladım, Şimdi Belediye Başkan Aday Adayım!

Siyasete 2001 yılında AK Parti’nin kurulması ile birlikte, o dönemde Atatürk Mahallesi’nde yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladığını belirten Bektaş, 2001’den 2009 Yılları arasında partinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını ve 2009 – 2014 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclis üyeliği, 2014 – 2019 Yıllarında ise AK Parti Ataşehir Belediye Meclis üyeliği yanısıra birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yürüttüğünü aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Eğitime Destek Platformu başta olmak üzere, Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanlığı ile diğer sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerine dair bilgiler verdi. AK Parti teşkilatını ailesinden farksız görmediğini, çok çileler ve bedeller ödediklerini söyledi. Partinin çeşitli kademelerinde görev alırken, çok zor süreçlerden geçtiklerini ve irade ile bugün bu noktada belediye başkan aday adayı olmaya karar verdim. Benim gibi irade gösteren diğer arkadaşlarımıza başarılar diliyor, tebrik ediyorum. Diğer partilerdeki arkadaşlarımızda kendilerince bir yola çıkıyor. Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Şimdi Ataşehir’i gençler ağırlıklı daha fazla hizmetlerle buluşturma vakti!


Ataşehir’e daha fazla hizmet, taş üstüne taş koymak üzere hizmete talip oldum. Siyasetçinin günü, zamanı yoktur. Ailesine dair zaman ayıramaz, çünkü biçilmiş bir görev vardır. Biz Ataşehir’de 2024 yerel seçimlerine projeler yaparak çıkacağız. En büyük projelerimiz gençlerimize yönelik olacak. Yaptığımız projelerimizle Ataşehir içinden ve ilçe dışından gençler yararlanacak. Ataşehir’e bu projelerden yararlanmak için gelecekler. Geçmişten abilerimiz, teşkilatımız ile projelerimizi hayata geçireceğiz.

Önceliğimiz Ataşehir, Hizmetlerimizle Ataşehir’i kazanmak
Ataşehir için tartışacağız, hizmeti beraber götüreceğiz. Kırılmayacağız, kırmayacağız. Herkes yapmış olduğu hizmetlerle mesuldür. Başkasının yapmadığından mesul değildir. Halkımız bunun takdirini görecek ve bunu yapanları hizmete layık görecektir. Bizim için adaylık hayırlı ise rabbim nasip etsin, hayırlı değilse nasip etmesin. Cumhurbaşkanımız kimi aday gösterirse, emanetine sahip çıkacağız. Biz kardeşlerimizle, bir bütün halinde dimdik duracağız. Ataşehir için herkes elinden gelen gayreti gösterecek. Geçmişteki arkadaşlarımızla, teşkilatımızla hep birlikte bu süreci atlatacağız. Hakkımızda olanı rabbim hayırlı eylesin. Önceliğimiz Ataşehir diyor, hizmetlerimizle Ataşehir’i kazanmak.” Dedi.

Başkan aday adayı Mükayil Bektaş, toplantı öncesi ve sonrasında aday adaylık tebriklerini kabul etti.