İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü, Anadolu yakasında Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak Dudullu-Bostancı metro hattı çalışmalarında sona gelindi.

İstanbul’un Anadolu yakasında 3 önemli metro hattını birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metrosu 6 Ocak’ta açılıyor. Test sürüşleri geçtiğimiz ayda tamamlanan hattın son incelemeleri ise yıl başı öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılmıştı.

Ataşehir'de 5 durağı bulunan metro hattında geri sayım başladı. Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı ve Mevlana (Türk-İş) durakları ile hizmet vermesi beklenen metro hattı'nın 6 Ocak cuma günü saat: 11:00'de düzenlenecek tören ile hizmete açılması planlanıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "6 Ocak tarihinde 15 km'lik Dudullu-Bostancı Metro Hattımızın açılışını 6 siyasi partimizin lideriyle yapacağız." ifadelerini kullandı.

M8 Dudullu - Bostancı Metro Hattı, M4 Kadıköy - Sabiha Gökçen Metro Hattı ile M5 Üsküdar - Çekmeköy Metro Hattıyla birlikte Marmaray entegrasyonu olma ayrıcalığı ile Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Kartal ilçelerine ulaşımı kolaylaştırmış olacak.