Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 101. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.101 yıl önce bugün, Kahraman Türk Ordusu, bu ülkenin birliğine, dirliğine, istiklaline kast eden düşmana karşı en anlamlı cevabı verdi ve büyük zafere imzasını attı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin, vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuş, milletimiz tarafından kurulan devletlerin dünya tarihine yön vermesine imkân sağlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimiz; davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur” sözleriyle özetlediği azmin, kararlılığın, inanç, mücadele, birlik, beraberlik, güven ve diğergamlığın tüm anlamlarıyla değer bulduğu, Bayrak ve Vatan sevgisinin her türlü güçlüğü yendiği, yine Atatürk’ün deyimiyle “Devletimizin ölümsüz yaşayışını taçlandıran” günün adı olan 30 Ağustos Zaferi Aziz Milletimizin Büyük ve Güçlü Türkiye yürüyüşünde en büyük ilham kaynaklarından biri olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle Sarıveliler’li hemşehrilerimin nezdinde Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, başta bu kutlu zaferi bizlere hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimizin her döneminde bu toprakları bize ebedi vatan yapma uğrunda canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken, onların aziz emanetlerini ve gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.