Ataşehir Malatyalılar Derneği, Malatyanın yöresel lezzetlerini Erdal Eren Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlik ile Ataşehir'e taşıdı. Yaklaşık 500'ü aşkın davetlinin katıldığı etkinlikte, hem yöresel lezzetler ikram edildi.

Başkan Necati Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri etkinliğe katılım sağlayan davetlilerle yakından ilgilenirken, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, belediye başkan yardımcıları, encümen ve meclis üyeleri, iş ve sanat camiasının yanısıra davetlilerin katıldığı etkinlikte; Malatya'ya özel video gösterimi de yer aldı.

Bizler Anadolu'nun can damarları, Türkiyeliyiz!

Ataşehir Malatyalılar Derneği Başkanı Necati Bozkurt, "Edirne’den, Hakkari’ye kadar; Anadolunun bütün renkler ve kültürleri burada. Malatyalı hemşerilerimiz ve değerli dostlarımızla birlikte olmak, bu güzel etkinlikte bir araya gelmek, gerçekten bizim için büyük bir mutluluk. Atamızın bizlere bıraktığı Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sonsuza kadar yaşayacaktır.Atamızın fikirleri bizleri aydınlatmaya devam etmektedir. Atamızı ve silah arkadaşlarını saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan bu büyük mirası yaşatma sorumluluğumuzun daha da arttığını hissediyoruz. Demokrasi, adalet, barış, hukuk, eğitim ve sağlık gibi temel değerleri ön planda tutarak, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler Anadolu’nun can damarlarıyız, barışın, kardeşliğin, dostluğun toprağıyız. Hem doğuluyuz hem batılıyız. Biz Türkiyeliyiz."

Büyük depremde 1300'e yakın canımızı kaybettik!
Malatya, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel zenginliği ve tarihiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Malatya'nın adı Hititçe "Bal" anlamına gelen "Melid" kelimesinden türetilmiştir. Suyu sert, insanı merttir Malatya'nın. Bugün burada, Malatya'nın sıcakkanlı insanlarının ve eşsiz mutfağının tadını çıkararak, kültürümüzün güzelliklerini bir arada yaşama fırsatını buluyoruz.Ülkemizde 6 Şubat depreminden 10 ilimiz direkt etkilendi. Etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Malatya’da 1300’e yakın canımızı kaybettik. 36 bin bina ağır hasar gördü. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman en kısa süre içinde yaralarımızı saracağımıza inanıyorum.

Drama sessiz kalamayız, dayanışmayı ve etkinlikleri sürdüreceğiz
Başkan Bozkurt son olarak, "Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında duyarsız kalamayız. Masum insanların yaşadığı acıları görmemezlikte gelemeyiz, barış ve adalete olan inancımızı vurgulamak istiyoruz İnsanlığın öldüğü, Gazze’de dünyanın gözü önünde yaşanan katliam bir an önce durdurulmalıdır.Bizim değerimiz, Ataşehirin kurucu belediye Başkanı, Ataşehir sevdalısı sayın belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye her zaman bizlere vermiş olduğu destek ve katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Yerel Malatya sofrasında emek veren yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hep birlikte geçirdiğimiz bu güzel anıların, dostlukların daha nice etkinliklerde, pekişmesini diler bütün dostlarımıza sağlık ve mutluluk dolu, güzel günler temenni ederim." ifadelerini kullandı.

Başkan Necati Bozkurt'un konuşmasının ardından, yöresel lezzetler masalarda yerini alan davetlilere ikram edildi. Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.