Reklamcılık alanında bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan LED ekranlar, artık her alanda kullanılmaya başlandı. İnsanlar birkaç yıl öncesinde led ekran nedir sorusunun yanıtını ararken artık bu ekranların neden bu kadar etkileyici olduğunu ve neden bu kadar fazla tercih edildiğini araştırıyor. Aslına bakılırsa bunun cevabını vermek çok da zor değil.

Kısaca led ekran nedir sorusunun yanıtını ışık veren diyotlardan oluşan paneller olarak verebiliriz. Ancak neden bu ekranların bu kadar dikkat çekici olduğundan bahsetmemiz gerekirse bunu daha uzun uzadıya anlatmamız gerekiyor. İşte bu harika ürünlerin dikkatleri üzerine çekiyor oluşunun sebebi.

Yüksek Çözünürlükte Görüntü Kalitesi

Ekranlarda yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi çözünürlük. İnsanların ilgisini çekmek ve onları ekranlara kilitlemek istiyorsanız her zaman yüksek kalitede yayınlar yapmanız gerekli. Günümüz teknolojisinde yüksek görüntü kalitesinde bir kayıt alabilmek için akıllı telefonları dahi kullanmak mümkün. Ancak bu görüntüleri aynı kalitede insanlara ulaştırma aşamasında bazı sorunlar var. Özellikle LED ekranlar gibi devasa ürünlerde.

Reklamcılık alanında kullanılan ekranların boyutları genellikle çok büyük olduğundan görüntü kalitesini elde etmek oldukça zor olur. Çünkü çok büyük ekranlarda yeterli piksel sayısına ulaşmak için çok yüksek maliyetler ortaya çıkar. Ancak led ekran teknolojisi bu sorunu ortadan kaldırdı. Artık ekranlar ne kadar büyük olursa olsun muhteşem netlikte görüntüleri, ekonomik şartlarda sunabiliyorlar. HD kalitesinde resim ve videoların yayınlandığı LED ekranlar da haliyle insanların dikkatini çekmeyi başarıyor.

LED Ekran Teknolojisi ile Capcanlı Renkler

Renkler insanların ilgisini belirli bir yere çekme aşamasında sürekli olarak kullanılır. Kırmızı rengin hem trafik ışıklarında hem uyarı tabelalarında hem de firmaların logolarında kullanılması bir rastlandı değildir. Kırmızı renk her zaman dikkatleri üzerine çeker ve insanların o noktaya bakmasını sağlar. Bu yüzden de reklamcılık aşamasında çok fazla tercih edilir.

Reklam amaçlı kullanılan kırmızı renk, yeterince canlı bir şekilde ortaya çıkmıyorsa insanların dikkatini çekmesi mümkün olmaz. Led ekran özellikleri arasında sayılan capcanlı renkler sayesinde muhteşem bir kırmızı elde etmek mümkün olur. LED ekranın bir anda kırmızıya bürünmesi etraftaki tüm insanların bir anda ekrana bakmasını sağlayacak ve tam bu aşamada istenen mesaj verilebilecektir.

Devasa Boyutlarda LED Ekran Modelleri

Led ekran satın alırken birçok farklı etmeni göz önünde bulundurmanız gerekir. Ekranların sahip olduğu ebatlar bu etmenler arasında en önemlilerinden bir tanesi. Ekranınız ne kadar büyük olursa o kadar çok ilgi çekecek ve istediğiniz reklamı yapmak için sizlere alan sunacaktır. Led ekran özellikleri arasında sınırsız ekran boyutu seçeneğinin yer alıyor olması bu ürünlerin dikkat çekicilik özelliklerini zirveye çıkarıyor. Totem LED ekran modelleri çok büyük ebatlara sahip olduğundan metrelerce uzaktan dahi dikkatleri çekmeyi başarmakta.

Gündüz Saatlerinde Dahi Fark Edilin!

Işıklı tabelalar ile led ekran teknolojisini birbirinden ayıran en önemli özellik gündüz saatlerinde dahi led ekranların ışığının görülebilmesi ve bu sayede dikkatleri üzerine çekebilmesidir. Ortam ne kadar aydınlık olursa olsun bu ışık kaynakları muhteşem bir görüntü kalitesi ortaya çıkarır ve böylece herkesin ilgisini üstüne çekmeyi başarır.