Çanakkale - Küçükkuyu Kitap Kulübü,2020 Ocak ayında kitap dostlarının bir araya gelerek oluşturdukları kulüp olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2020 Yılında kitapseverlerin kurdukları kulüp, 2 farklı kitabı değerlendirdikten sonra pandeminin araya girmesi nedeniyle değerlendirme toplantılarını ertelemişlerdi.

2021 Yılının sonunda pandeminin kısıtlamalarının azaltılması ile birlikte yeniden bir araya gelmeye başlayan kulüp üyeleri, bu süreçte kitap okuma ve kitap dostluğuyla başlayan diyaloglarını sürdürdüler. Kulüp üyeleri her ay seçilen kitabı okuyor; toplantıda kitabı tartışıyor, değerlendiriyor ve yazarıyla ilgili görüşleri de ele alıyorlar.

Emekli eğitimcilerin çoğunlukta olduğu Küçükkuyu Kitap Kulübü’nün yönetimini sırasıyla Türkçe Öğretmeni Semra Çoşkun, Emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni İnci Karadeniz üstlenirken, dönüşümlü olarak kulüp üyeleri yönetimi sürdürmeye devam edecek. Bugüne kadar 18 kitap değerlendiren kulüp, kendi “kitaplık”ını da oluşturuyor.Her okunan kitap ve tanınan yazar, kültürel zenginliğini artırdığını vurgulayan Küçükkuyu Kitap Kulübü, yeni yılın ilk etkinliğinde gazeteci – yazar Mustafa Mutlu’yu ağırladı.

Gazeteci – Yazar Mustafa Mutlu’yu ağırlayan Küçükkuyu Kitap Kulübü Yöneticisi İnci Karadeniz yapmış olduğu genel değerlendirmede; "Küçükkuyu Kitap Kulübümüzün yolu, gazeteci-yazar Mustafa Mutlu ile kesişti. İkinci yılımızda ikinci kez, kitabı, yazarının da katılmasıyla değerlendirme olanağı bulduk. Ayana, Orta Asya Gök Tengri inancını yani Şamanizm’i konu alan bir roman. Türk siyasi tarihine de dokunmakta. Yaşamımızın birçok davranışını sorguladığımızda Şamanizm’in belirleyiciliğini görmekteyiz. Şamanizm, toplumumuzda bunca içselleştirilmişken, birileri kökü on bin yılı aşan bu kadim dini, neden bize Satanizm olarak sunmaya çalışıyor? Bugünkü dinimizi nasıl kabul ettiğimiz konusunda resmi tarihte neden gerçekler anlatılmıyor? Roman bu sorularla birlikte, genlerimizde varlığını sürdüren Şaman inancının, biz farkına varmasak bile yaşamımızda hala çok etkili olduğu görüşünü işliyor. Ayana’nın okurunun çok olması dileklerimizle!” ifadelerini kullandı.