Merkezi Küçükbakkalköy'de bulunan Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KAR-DER) tarafından, son aylarda kan stokları azalan ve hasta vatandaşlar için büyük bir önem taşıyan kan stoklarına katkı amacıyla, Kızılay Ataşehir Şubesi işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kars ve Yöresi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KAR-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çerkez, Ataşehir Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada; "Ülke olarak 6 Şubat depremlerinin ardından Kızılay bünyesinde yer alan kan stoklarında ciddi bir azalma oldu. Deprem sonrasında birçok kurum-kuruluş ve duyarlı vatandaşlarımız kan bağışı kampanyası düzenledi ve bağışlar yapıldı. Ancak; Kızılay yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kan bağışı stoklarında kritik stok problemi olduğunu duyduktan sonra sosyal sorumluluk bilinciyle dernek olarak kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdik. Böylelikle, gün boyu dernek merkezimizde düzenlenecek kan bağışı kampanyamız ile ufakta olsa 1 kan 3 can'a umut olmasına öncülük ettiğimiz için mutluyuz, duyarlı tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

Kan bağışına katılanlara dernek tarafından ikramlar ücretsiz olarak sunulurken, vatandaşların duyarlılığı ise dikkatlerden kaçmadı.