İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü anlamlı kılmak için farkındalığın takvimlerde kalmaması ve şiddetin her türlüsüyle mücadele edilmesi için önce şiddetin ne olduğunu, şiddetin türlerini ve hukuki yaptırımları bilmek ve bilinçli bir şekilde mücadele etmek için etkinlik düzenledi.


İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, “İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığımız düzenlemiş olduğu bu anlamlı etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan mutluyuz. Ana unsur kadın, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hayvana, erkeğe, çocuğa şiddet gibi detaylandırmak mümkün ancak, gündemimizde kadına şiddet öne çıkıyor” dedi.

Bugünki amacımız bilgilendirmek

İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Av. Vergül Tan, “Şiddet kavramının genelinde insan var. Günümüz şartlarında kadına şiddet Türkiye’nin gündeminde olan bir olaydır. Değerli katılımcılarımızdan şiddetin tanımı, hukuki hakların yanısıra insan neden şiddete meyil eder bu konularla ilgili bilgilendirme yapmak üzere bir aradayız” ifadelerini kullandı.


Şiddetin dili adlı sunumun ardından Kadın Hakları Derneği Başkanı Av. Hilal Gültepe Öztürk ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyon üyesi Av. Handan İLAĞA ve Sanatçı Eğitmen Aslan Eyi, “Şiddet nedir, şiddetin türleri, şiddetle mücadele, şiddetin hukuki yaptırımları, şiddete karşı mücadele, şiddet ile mücadele kapsamında oranlar ve örneklerine dair” bilgilendirmeler ve sunumlar gerçekleştirdiler.


İYİ Parti Ataşehir İlçe Medya İlişkileri Başkanı Hüzün Yücel yazmış olduğu şiiri seslendirirken, Sanatçı Eğitmen Aslan Eyi bağlamasıyla etkinliğe renk kattı.