Ataşehir Kaymakamlığı’nı ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Vali Gül, muhtarlar ile tanışmasının ardından bölge ile ilgili talepleri dinledi. Belediye hizmetleri kapsamında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'den bilgi aldı. Vali Davut Gül’ü, Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile birlikte belediye hizmet binası önünde karşılayan Başkan İlgezdi, ziyaret için Vali Davut Gül’e teşekkür etti ve Çanakkale Destanı'nı 3 boyutlu anlatan bir kitap armağan etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mahallelerdeki imar sorunları ile ilgili bilgi verdi ve Ataşehir’deki gümrük ile hal alanlarının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

MUHTARLAR SORUNLARINI DİLE GETİRDİ
Ataşehir Mahalle Muhtarları kendilerini tanıttıktan sonra mahalle bazında sorunlarının dile getirdi. Mahalle Muhtarları adına Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı 17 Mahallenin ortak sorunlarını Vali Davut Gül'e aktardı.
Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depreme karşı güçlendirme kaynaklı farklı ilçelere taşınan polikliniklerden kaynaklı mağduriyetinin giderilmesi, Aile Sağlığı Merkezlerindeki randevu sorunu ile ilgili vatandaşların taleplerini aktardı.
Ataşehir'deki mahalle parklarında alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili vatandaşların rahatsızlıklarını sık sık aldıklarını, bu konuda asayiş ve mobese denetimlerinin arttırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Ataşehir'in hayvan barınağı sorununa bağlı, sokak hayvanları ile ilgili vatandaşların temel şikayetlerini dile getirdi. 2023 - 2024 Eğitim - öğretim yılı nedeniyle devlet okullarında kayıt ücretleri ile ilgili velilerin büyük bir mağduriyet yaşadıklarını okul yöneticilerine yönelik uyarılmasını, Ataşehir'deki genel ve vatandaşların aktif kullandığı minibüs hatlarının iptali sonrasında vatandaşların ciddi anlamda mağdur olduğunu ve Ataşehir'in 17 mahallesinde minibüs ve otobüs sorunlarının giderilmesi için genel toplu ulaşım planlaması yapılarak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması noktasında muhtarların taleplerini iletti.

“ATAŞEHİR’DE TÜM OKULLARIMIZ GÜÇLENDİRİLDİ VEYA YENİDEN YAPILDI”

Ataşehir’de yürütülen çalışmalara değinen Vali Gül, “Muhtarlarımızdan gelen talepleri not aldık, takipçisi olacağız. Ataşehir’de tüm okullarımız ya güçlendirildi ya da yeniden yapıldı. İlçemizde güvenli okul, hastane ve kamu kurumları inşa etmek için çalışıyoruz. Sizler bir meseleyi sorun olarak görüyorsanız ve talep ediyorsanız bizim görevimiz o noktada başlıyor. Önemli olan Ataşehir’lilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve bunun için çalışıyoruz. Muhtarlarıyla, kamu kurum ve kuruluşları ile aynı çerçevede hareket edersek sorunlarımız ortadan kalkacak. Kaymakamımıza görev yaptığı süre için teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza, il müdürlerimize ve mahalle ölçeğinde her bir meselemizi takip eden siz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

ZAFER AKTAŞ: “ATAŞEHİR’DE KİŞİLERE KARŞI SUÇLARDA YÜZDE 98 AYDINLATMA ORANI VAR”

İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “İlçemizde 4 polis merkezi ile hizmet vermekteyiz. Asayiş olaylarına bakıldığında Ataşehir’de kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 98’si aydınlanıyor. İstanbul genelinde zararlı madde ile yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İlimizin huzuru için çalışmalarımız sürecek.” dedi.

MURAT MÜCAHİT YENTÜRK: “ATAŞEHİR’DE 6 OKULUMUZ YAPIM AŞAMASINDA”

İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentürk, “Ataşehir’de sadece 1 okulumuz ikili eğitimde. 6 tane yapım aşamasında olan okulumuz var. İlçemizde yıkılıp yeniden yapılan okul sayımız 10 tane. Bunlardan 7’si ise hayırseverler tarafından yapıldı. Bütün muhtarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ İLE SORUNLARA ÇÖZÜM SUNULMASI AMAÇLANIYOR
Bir 4 kişi ve yazı görseli olabilir

Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Suna Üstüner'de, İçişleri Bakanlığı tarafından "Muhtar Bilgi Sistemi" geliştirildiğini; Muhtarların elektronik ortamda talep, istek, görüş, öneri ve şikayetlerini iletebilmelerini sağlamak, yapacakları taleplerin takip edilip raporlanması ve bu sayede görevlerini daha kaliteli, etkin ve süratli bir şekilde yürütmeleri sağlamayı amaçladıklarını belirterek, muhtarların sistemi aktif kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Merkezi’ndeki programa; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentürk, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Ataşehir mahalle muhtarları, ilçe müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

VALİ GÜL'DEN GÖREV SÜRESİ DOLAN KAYMAKAM ERTAŞ'A TEŞEKKÜR

Ataşehir İlçesi ziyaretleri kapsamında İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı makamında ziyaret etti. Ataşehir'e yapmış olduğu hizmetler adına kendisini tebrik ederek, Muğla ili Fethiye İlçe Kaymakamlığı'na atanması dolayısıyla yeni görev yeri için kendisine başarılar diledi.

Ataşehirli muhtarlar; ulaşım, trafik ve imar sorunları ile uyuşturucu kullanımındaki yaşanan artıştan şikâyet ederek, bu sorunların çözümü üzerine yoğunlaşılmasını talep ettiler.