İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sırasıyla Ataşehir'i ilgilendiren aşağıdaki gündem maddeleri ve komisyon raporları görüşüldü.

15 Eylül tarihinde gerçekleşen meclis toplantısında; Ataşehir ilçesi, Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi ile Mor Amber Sokak arasında kalan tescil dışı alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP tadilatı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu Müşterek Raporu.(2021/558) görüşüldü. Barbaros Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Mor Amber sokak arasında kalan 12.500 m2'lik 1/5000'lik meri imar planlarına göre "Pazar Alanı" olarak kullanılan alanın 5.860 m2'lik kısmının pazar alanı fonksiyonuna alınması için sunulan teklif komisyon üyelerinin oy birliği ile red edildi. Barbaros Mahallesi'nde bulunan pazar alanı imar planlarında park alanı olarak kalmış oldu.

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesine ilişkin 1/1000 Ölçekli UİP Not Tadilatı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu sonucunda Küçükbakkalköy Mahallesi'nde Uygulama İmar Planlarına kat sınırlaması getirildi. Böylelikle Küçükbakkalköy Mahallesi'nde imar kanunu gereği h: serbest ifadeleri kaldırılarak yükseklik maksimum 15 kat olarak düzenlendi.

Ataşehir ilçesi, Atatürk Mahallesi, 1879 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli UİP tadilatı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Eğitim Komisyonu Müşterek Raporu sonucunda okul alanının 20 metrelik yoldan çekme mesafesi 15 metreye çekildi.

Taşınmazların satışı (Ataşehir-Kartal-Şile-Ümraniye ilçeleri). Hukuk Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Emlak Komisyonu Müşterek Raporu görüşüldü. Oy çokluğu ile red edildi.

İBB Meclisi'nin 16 Eylül tarihli gündem maddeleri kapsamında; Dış Borçlanma (Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri - 225.000.000 Euro ). Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu Raporu.(2021/218) oy birliği ile Meclis'ten geçti. Böylelikle Ataşehir metrosunun dış kredi ile tamamlanması sağlanacak.

Harita Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu Müşterek Raporu kapsamında Esatpaşa Mahallesi'nde 2579 - 2576 adaları kapsayan muhtarlığın ve yeni yapılan stadın arasında yer alan Alim Sokak isimli fiilin yolun "Sürdürülebilir Yaşam Parkı" olması için kaldırılmasına, İBB Meclis'inin oy birliği ile kaldırılmasına, parka katılmasına karar verildi.

Diğer taraftan Ataşehir'in imar bekleyen Aşıkveysel - Mustafa Kemal ve İçerenköy - Küçükbakkalköy İmar Planları önümüzdeki aylarda İBB Meclisi'nde görüşüleceği belirtildi.