Ataşehir Belediyesi farklı yönetmenlerin gözünden ilçeye özgü hikâyelerin ele alınacağı “Anlat Ataşehir Belgesel Film Kuşağı”na başlıyor. İlk film olan “Hedef”in galası 30 Mart Salı günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.



Ataşehir’de güvercin severleri tema alan ve Hedef adıyla gösterimi gerçekleşen belgesel film kuşağının galasına katılım oldukça yoğun oldu.

GÜVERCİN SEVERLER ATAŞEHİR’DE BULUŞTU


"Hedef" kısa film gösterimine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Cemal Şerifoğlu, Belediye Birim Müdürleri Servet Ön, Barış Argunşah, Hasan Güneydaş, CHP Ataşehir İlçe Ana Kademe ve Gençlik Kolları Yöneticileri, İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün ve Önceki Dönem Başkanı Orhan Erikçi, Barış Elcisi Osman Baş, Marmara Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Dursun, Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışları Başkanı Niyazi Yaman, oyun hakemleri, güvercin severler ve aileleri katılım sağladı.

PANDEMİ SÜRECİNDE ÇEKİMLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Anlat Ataşehir Belgesel Film Kuşağı” Ödüllü Yönetmen ve Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Yasin Ali Türkeri tarafından çekilen “Hedef” filmiyle ilgili şu ifadeleri kullandı; “Halen devam eden pandemi koşullarına rağmen bu salonu doldurduğunuz ve geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu belgeselin çekimi 2020 yılının ekim ayında başladı. Uzun bir sürecin ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Volkan Aslan ile birlikte Ataşehir’in bilinmeyen sosyal, kültürel özelliklerini nasıl aktarabiliriz diye düşünürken güvercin besleyenler ile ilgili bir film yapabilir miyiz önerisi geldi. 1,5 Yıllık bir süreçte, tam pandeminin en yoğun olduğu dönemde çekimleri ve en iyi şekilde başarıyla gerçekleştirdik. Belgesel’in çekilmesinde yer, mekan ve kişilerin bulunmasında bize rehberlik eden Niyazi Yaman’a ve bütün bu süreçlerin yönetilmesi için başından bugüne desteklerini esirgemeyen Kültür Müdürümüz Volkan Aslan ve Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye çok teşekkür eder, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ATAŞEHİR, BİZLERE BİRÇOK ALANDA ÖNCÜLÜK ETTİ

İstanbul Güvercin Federasyonu Başkanı Hüseyin Yamadağ, Marmara Güvercin Federasyonu Başkanı Tarık Aygün ve Önceki Dönem Başkanı Orhan Erikçi, Barış Elcisi Osman Baş, Marmara Güvercin Severler Derneği Başkanı Fatih Dursun, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin güvercin severlere verdiği değer ve katkılar adına teşekkür ettiler. Günümüzde güvercin severlerin sayısının yüz bini aşkın olduğunu vurgulayarak, Türkiye de güvercin severlerin farkına varan Ataşehir Belediyesinin birçok alanda kendilerine öncülük ettiğini vurgulayarak belgeselde emeği geçenleri kutladılar.

ATAŞEHİR GÜVERCİN SEVERLERİN BAŞKENTİ OLDU

Ataşehir Anadolu Güvercin Yarışları Başkanı Niyazi Yaman, “Ataşehir’de 2013’te Marmara Güvercin Severler Derneği’ne yer tahsis eden, öncülük eden Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin destekleriyle 2014 yılında oyun kuşu yarışmasını Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleştirmiştik. Diğer ilçe belediyeleri bizden örnek alarak Şişli, Kâğıthane, Zeytinburnu, Maltepe ve son olarak Sancaktepe’de oyun kuşu yarışması düzenlendi. Bunun adına sevinçliyiz ve gururluyuz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Ataşehir Belediyesi öncülüğünde kısa film gösterimimiz olacak. Ataşehir güvercin severlerin başkenti oldu. Filmin yapımında emeği geçen yönetmenimiz Yasin Ali Türkeri’ye, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Volkan Aslan’a, Güvercin severlerin düğünlerinde, cenazelerinde, etkinliklerinde, acılı ve mutlu anlarında bizleri yalnız bırakmayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan’a bizlere ilkleri yaşatan Ataşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN İLGEZDİ’DEN GÜVERCİN SEVERLERE ÇİFTE MÜJDE!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkiye’de bir ilk olan belgeselin yapımında emeği geçen arkadaşlarımıza, yönetmenimize teşekkür ediyorum. Etkinliğe gelirken, CHP Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüşme imkânım oldu. Sizlere hem selamlarını, hemde buluşma isteğini iletmemi istedi. Genel Başkanımız sizlerle bir araya gelmek, sizlerin sorunlarını ve yaptığınız çalışmaları görmek istiyor. Bunu da Ataşehir’de veya farklı bir noktada uygun bir zamanda planlayarak, sizlerle buluşmasını sağlayacağız. 2013 Yılında, Niyazi Yaman arkadaşımız bize geldi ve durumu anlattı. Bizler bu alanı yeni keşfettik. Özellikle sizleri kutluyorum. Ailenizden, zamanınızdan ve işinizden vakit ayırarak bu alanda gayret gösteriyorsunuz. Günümüz koşullarında zor bir işi başarıyorsunuz. Sorunlarınızı yakından biliyorum. Çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Ataşehir’de 100 m2’ye yakın sizlerin faaliyet ve toplantı yapabileceğiniz bir alanı sizlere tahsis edeceğim. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Emeği geçen herkese ve katılımlarınızdan dolayı siz değerli davetlilere çok teşekkür ediyorum” dedi.


Gece’de belgesel gösterimi öncesinde Marmara Güvercin Severler Derneği, Ataşehir Güvercin Severler Derneği tarafından Başkan İlgezdi’ye derneklere ve güvercin severlere olan katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Başkan İlgezdi’nin salonda bulunan kadın izleyicilere çiçekleri vermesi büyük alkış aldı.

Yaklaşık 30 Dakika süren belgeselde genel vurgu olarak, Ataşehir’in Türkiye’de güvercin yarışlarına ve güvercin severlere verdiği destekler ile yapılan organizasyonlardaki önemi güvercin severler tarafından anlatıldığı görüldü. Güvercin severlerin “Kuş sevgisinin onlar için ne kadar önemli olduğunu, bırakamıyoruz ve zorluklara rağmen kuş beslemeye, yarışmalara katılmaya çalışıyoruz demelerinin yanısıra güvercinler için Yenisahra’ya göçü anlatan” ifadelerin yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

Belgesel film gösterimi izleyicilerden tam not aldı. Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Anlat Ataşehir” belgesel kuşağı “Hedef” kısa belgesel filmini izlemek isteyen vatandaşlar için youtube üzerinden https://www.youtube.com/AtasehirKultur kanalından izleme imkanı sağlanıyor.