AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Sinan Yılmaz, anadolu yakasında faaliyet gösteren basın mensuplarıyla Ataşehir'de düzenlediği program ile bir araya geldi.

Yılmaz'ın programına; Ardahan Konfederasyonu Genel Başkanı Sami Atıcı, Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Başar Biberoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur'an hocası İmdat Kaya'nın yanısıra Fatih Sinan Yılmaz'ın yakın çalışma arkadaşları ve basın mensupları katılım sağladı.

Sorumluluk ve önemli görevlerimiz var!
AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Sinan Yılmaz, "Bizler ağlayarak başladığımız hayatı, dualarla uğurlandıgımız bir süreci yaşıyoruz. Hayatın geçici olduğunu, farklı yaşam alanlarımızın oluştuğunu, çocuk ve genç olduğumuzu, olgunlaşan ve yaşlanan insanlar olduğumuzu ve sonunda hakka yürüdüğümüzü biliyoruz. Bu süreç içerisinde, sosyal hayatın içerisinde sorumluluk, haklar, önemli görevlerimiz var. Soluduğumuz havayı birlikte sağlıklı havaya dönüştürmeye ihtiyacımız var. Hayatın bir döngüsü var. Siz değerli basın mensupları her zaman dik duruyorsunuz. Yasama, yürütme, yargı yanında bir de basın var diyoruz. Siz basın mensuplarının zorlu koşullarda çalıştığını, mücadele verdiğinizi biliyoruz. Filistin'de başta olmak üzere görevi başında hayatını kaybeden tüm basın ve gazete mensuplarına Allah'tan rahmet diliyorum."

Ataşehir'de basın kulübü ile basın mensuplarımız rahat edecek!
Gazetecilerin, Ataşehir'de bir basın kulübü olsa bu basın kulübünün içerisinde İstanbul'un diğer ilçelerinden basın mensuplarını ağırlamasını sağlayacağız. Oluşturacağımız basın kulübünde; Ataşehir'in 17 Mahallesi'nde neler olduğunu görüp, haberleştirmelerini özgürce yapacak alanlar oluşturacağız. Elektrik, su, doğalgaz, kira derdi olmadan kendilerine ofis imkanı sağlayacağız.Sunacağımız bu imkanlarla onların yaptığımız projelerimizin tüm dünyada okunmasını sağlayacağız. Ataşehir'de bu misyonu üstlenen belediye başkanı olmak istiyorum. Ataşehir için sizlere söyleyeceğim önemli hususlar olacak. En önemli problemlerden birisi; artık basın mensuplarının SGK problemi olmayacak. Ataşehir'de görev yapan tüm basın mensuplarının SGK, basın danışmanlığı ile bu problemlerinin çözmek üzere çalışmamız olacak. Basın için koyulan kotaları kaldırmak için geliyorum. Basın akreditasyonu olan başkan olmak için geliyorum. Ulusal ve uluslararası aktivitelere rahatlıkla girebilecek, kapıları açacağıma inanıyorum. Ataşehir'de eksiklikleri yazan basın mensuplarının destekçisi olmayan devam edeceğim. Kendilerine teşekkür ederim. İnsan hatalarını söyleyecek dosta ihtiyaç duyar. Sosyal tesis hayalim var. Basın mensuplarımız burada bedel ödemeyecek. İSPARK ve belediye otoparklarından basın mensuplarımızdan ücret alınmaması için çalışmayı yapacağım.

Değişimin Ataşehir'e yansımalarını gemiyi terk edenlerle görüyoruz
Öncelikle CHP değişime gidiyor. Aslında bu değişime gidenlerin Ataşehir'de de değişime gideceklerini biliyorum. CHP'deki değişim isteyenlerin Ataşehir'e yansımalarını görüyoruz. Belediye başkan yardımcılarının Çekmeköy'e belediye başkan aday adayı olması, 15 yıl sonra bir belediye başkan yardımcısının Ataşehir'den aday adayı olması, geminin batacak olanların habercisi olduğunu gösteriyor.

15 Yıl sonra Ataşehir'i ardından İBB'yi yeniden aklandıracağız!
Ataşehir'de 15 yıl sonra Ataşehir'de aklanma sürecine gidiyoruz. Ataşehir'de aklanmak yolsuzluk, rüşvet, müfettiş korkusunu yaşayanlardan kurtulmak olduğunu görüyoruz. Ataşehir'in aklanması için sizlerin hem destek, gayretlerini, ilçe yönetimimiz, 12 aday adayı arkadaşımızın samimi davranışları, and ve yeminleri, inanmışlık ve adanmışlık içinde olmaları beni gururlandırıyor. Biz Ataşehirin aklanması değil, İstanbul'un da aklanmasıni istiyoruz. İstanbul öyle bir aklanmali ki, alınan vergilerin hakkını veren hızlı ve tekraren hizmete dönüşmesini istiyoruz. İstanbul'un tekrardan hizmet aşıklarına teslim edilmesine inanıyorum. Biz sadece Ataşehir'i düşünmüyoruz. Biz İstanbul ve Türkiye'nin bütününü düşünüyoruz. Bütün inananların gözü İstanbul ve Türkiye'nin gözü üzerinde. Fatih gibi fethetmek, Mimar Sinan gibi imar etmek, yılmadan çalışmaya yemin ettim.

Ataşehir'e 286 proje kazandıracağız
Ataşehir'de göreve gelir gelmez hayata geçireceğimiz 286 projemiz var. Projelerimizde emeği geçen mimar ve mühendis arkadaşlarımız var. Ataşehir'e 15 yıldır neden sosyal tesis yapılmadı. Neden bu paralar boşa gitti. Ataşehir'e sosyal tesisler başta olmak üzere; 7 farklı noktaya battı - çıktı projeleri geliştirdik. Ayrıca; Ataşehir'deki kasis, setler ve diğer sürücüyü mağdur eden uygulamaları sonlandıracağız. Ataşehir'in okul bölgelerini trafik ve yaya güvenliğine uygun hale getireceğiz. Ataşehir'de engelleri kaldıran belediye başkanı olacağım. Ataşehirlilerin vergileri, iller bankası ve hazineden gelen paralar doğru projelere yatırıma dönüşecek. Ataşehirlilere hak ettiği hizmetleri belediye olarak sunacağız.

Ataşehir'de çalışanların alnı dik, motivasyonu yüksek olacak
Ataşehir'i öyle bir yüksek bir motivasyona sokacağız ki; belediye de çalışanlar bile aklanıyoruz diyecekler. Eğilen başlarını dim dik durmalarını sağlayacağız. Belediyede oturan değil, milleti ile yürüyen belediyecilik anlayışını tanıştıracağız. AK Parti'nin Ataşehir'deki derdi millet olacak. Bizim derdimiz gibi İstanbul'u aklamak olacak.

Ataşehir'in mahalle sayısını yükselteceğim!
Mahalle sayımızı 22'ye çıkartacağım. Bunlar; Erengazi, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Finans Merkezi'nin olduğu mahalle olacak. Ayrıca; Ünalan ve Fındıklı'nında Ataşehir'e kazandırılması için çalışmalar yürüteceğim.

Ataşehir'de 1 Nisan'da Bay Bay Battal diyerek, kapıları kaldıracağım
Yılmaz son olarak; "Ataşehir için inanan, güvenen bir ekiple çalışıyoruz. Ataşehir'e 7 gün 24 saat gönülden çalışarak, sabaha kadar Ataşehir'e hizmet edelim. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki; düzgün, temiz, milletin sevdiği ve saydığı adaylar belirleyin. Seçimleri kazandıracak adaylar arıyorum. Bende diyorum ki; ben hazırım cumhurbaşkanım. Adaylığımızı açıklayın ki; Ataşehir'i 40-50 bin farkla kazanan, gençlerin rahatlıkla hesap soracağı bir başkan olmak için adayım. İnsanların yüzünde; "Ataşehir yolsuzluk, rüşvet, kötü hesaplarla anılmıyor" dedirtecek belediyecilik anlayışını ve başkanlığını yürütmek için adayım. 31 Mart akşamı seçimleri kazanacak, 1 Nisan itibariyle; CHP'de nasıl "Bay Bay Kemal dediyse, Ataşehir'de bizde Bay Bay Battal" diyerek başkanlık makamını halka açacağım, aramızdaki o kapıyı kaldıracağım. Siz basın mensuplarıyla ilk toplantımı makamda yapacağım. Sizlerde nakış nakış yaptıklarımızı işleyin, halkımız her yaptığımızı bilsin. Tavşan aday uzerinden, ben olmazsam sen olursun anlayışını sona erdireceğiz. Artık Ataşehir yenilenme, yeniden aklanma için zamanı geldi" diyerek konuşmasını tamamladı.

Yılmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.