65 yaş üstü yurttaşların hayatlarını kolaylaştırmak için dijital okuryazarlık eğitimleri yeniden Ataşehir Belediyesi 30 Ağustos Emekli Kültürevi’nde 21 Mart’ta başlıyor.

Dijital teknolojilerin hayatın her alanını yoğun bir şekilde etkilemesi neticesinde dijital okuryazarlık becerileri tüm bireyler için gerekli hale geldi.

Ataşehir Belediyesi de buradan hareketle yurttaşların dijital becerilerini geliştirmek ve online hizmetlere erişmelerinin önündeki engelleri kaldırmak için E-Adaptasyon” isimli projesini yeniden başlatıyor.

Bu kapsamda Ataşehir Belediyesi, Yeditepe Üniversitesi ve Yarenlik Platformu iş birliğiyle 65 yaş üstü yurttaşlara yönelik dijital okuryazarlığın yaygınlaşması amacıyla sürdürülen projede eğitimler 21 Mart’ta 30 Ağustos Emekli Kültürevi’nde yapılacak.

Her Salı 13.00 -16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde yurttaşlara; dijital platformları güvenli kullanma, online bankacılık, online alışveriş, e-devlet hizmetleri, internet kullanımı gibi konularda eğitimler verilecek.

Eğitimlere katılmak isteyen yurttaşlar 30 Ağustos Emekli Kültürevi’ne başvuru yaparak daha ayrılı bilgi edinebilirler.

“E-Adaptasyon” 65+ Yaş Dijital Okuryazarlık Projesi’nde Verilecek Eğitimler

* Siber Güvenlik - Siber Tehlikeler ve baş etme yolları

* Online Alışveriş

* Online Bankacılık

* Dijital Sosyal Medya Platformları Kullanımı

* E-Devlet İşlemleri

Eğitim Tarihleri:

21 Mart - 25 Nisan Salı 2023

Kayıt ve Eğitim Yeri:

30 Ağustos Emekli Kültürevi

Yaş: 65 yaş üstü

Telefon:

0216 466 40 28