Yerel seçim startını siz değerli basın mensuplarımızla birlikte verelim istedik. Hem de sizleri dinleyelim, hem de sizlerle geçtiğimiz genel ve yaklaşmakta olan yerel seçimi değerlendirmek istedik.

Bugün itibariyle yerel seçim startını veriyoruz
Ataşehir ‘de genel seçim sonuçlarını anlamamız lazım ki, önümüzdeki yerel seçimde de doğru bir şekilde çalışalım. DEVA Partisi olarak yerel ve genel seçim sonuçlarını değerlendirme amacıyla bir kitapçık hazırladık, bunları da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bir genel seçim atlattık, bu genel seçim hiç kimsenin alışık olmadığı bir seçimdi. Alışıla gelmiş bir seçim değildi. Seçim nasıl başladı, nasıl bitti anlamış değiliz. Netice de geldiğimiz bu noktada bugün, ikinci perdede yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Artık sizlerle buluşarak, yerel seçim startını veriyoruz.

3.5 Yılda Ataşehir ‘de varız
Peki, genel seçimlerde ne yaptık. DEVA 3.5 Yıl önce kurulduk. Hepiniz de bunun yakın şahidisiniz. 3.5 Yıl boyunca Ataşehir ’in her köşesinde çalıştık. Ataşehir ‘in her pazarında ve esnaflarında, sivil toplum kuruluşu faaliyetleri ve genel etkinliklerinde bulunduk. Ziyaretlerde bulunduk. Pandemi sürecinde dezenfeksiyon amaçlı kolonya ve diğer ürünlerin haddi hesabı yok. Biz aslında kurulduğumuz günden bugüne bir tabela partisi değildik.

AK Partili seçmenin alternatifi bir partiyiz
Kurulduğumuzdan bugüne AK Parti’ye alternatif bir parti olarak saha çalışmaları yürüttük. Mevlana, Kayışdağı, İnönü ve Yeni Çamlıca gibi AK Parti seçmeninin yoğunlukta olduğu mahallelerde çalışmalarımızı yürüttüğümüzde DEVA Partisi’ne özel bir ilgi ve alakanın olduğunu gördük. Genel Başkanımız Ali Babacan’ı AK Parti’liler alternatif olarak görüyordu. Bizde bunun geri dönüşlerini alıyorduk. Özellikle saha çalışmalarımızda şununla karşılaşıyorduk, biz cumhurbaşkanlığında oyumuzu Tayyip Erdoğan’a vereceğiz ama milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’ye vermeyeceğim. AK Parti’ye kırgın bir kitle vardı, biz bu kitleye alternatif olarak çözüm üreten bir partiydik. Bulunduğumuz konum olarak biz merkez bir partiyiz. Sağ’dan ve Sol’dan birçok yerden oy bekleyen bir partiyiz. Ataşehir özelinde, AK Parti’nin ağırlıkta olduğu noktalarda özel ilgi ve alaka görüyorduk.

***

Yerel seçimde kendi partimiz ve logomuzla seçime girmek istiyoruz
Bizim şuanda gündemimizde ittifak yok. O yüzden önümüzdeki yerel seçimde kendi adayımızla seçimlere gireceğiz. İttifak olup, olmaması konusunda henüz net bir şey yok. Partimizinde 1 aya kadar yerel seçim kararı netleşmiş olur. Benimde kendi düşüncem ve kararım, partimizin kendi logosu ve adıyla yerel seçime girmesi. Biz önümüzdeki yerel seçimde kendi partimize, tercih mührümüzü basmak istiyoruz.

Seçimden önce millet ittifakı altılı masa ilçe başkanları buluşuyorduk
Altılı masa ilçe başkanları olarak sık sık biraraya geldik ve güzel çalışmalarımız oldu. Yani altılı masa kurulmadan önce, biz bir diyalog yakaladık ve bunu sürdürdük. Millet ittifakı olmadan Ataşehir’de kurulmuştu. Biz bir arada kahvaltı yapıyorduk, basına bilgi veriyor ve görüntüler veriyorduk.

Ataşehir’in tüm sorunları İlçe başkanları olarak sorunları masaya yatırıyorduk
Ataşehir özelinde bu masayı ilk kurmuştuk. Amacımız ilçemizin sorunlarını konuşmak, değerlendirmekti. Ataşehir’in uyuşturucu, barınma, imar, eğitim sıkıntıları, kayıt ve bağış paraları gibi birçok konuyu konuşmuştuk.

CHP’nin kongresindeki söylemler hoş olmadı
İlçe Başkanları olarak CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın gönülden ve nezaketen yanında olduk. Bizim oradaki tepkimiz, diğer ittifaktaki partilerin bir şey yapmamış ve tüm oyu kendileri almış gibi söylemlerde bulunulmasına oldu. Biz kendi imkânlarımızla, gayretlerimizle ilçemizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Tek taraflı bakış açısıyla, kazandık ve diğer partiler bir şey yapmadı gibi söylemler hoş olmadı. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, biz tüm çalışmalarımızı kendi imkânlarımızla yaptık. Helal para ile alnımızın akıyla çalışmalarımızı yaptık. Her zaman sahada olduk ve bunu sosyal medya hesaplarımızdan da görebilirsiniz. Dolayısıyla biz tabela partisi olmadık. Bize para verildi v.b. gibi şeyler kabul edilemez, bu tür söylemlerde bulunanlar ispatlamakla mükelleftir.

Ataşehirli seçmenler en çok “Hayat Pahalılığından” şikâyetçiydi
17 Mahalle saha çalışmalarımızda seçim öncesinde; “Hayat Pahalılığı” ile karşılaşıyorduk. Özellikle ak partinin yoğunlukta olduğu mahallelerde bu ön plana çıkmıştı. Ali Babacan’dan büyük bir ümit vardı. Ona yönelik eğilimin olduğunu ciddi anlamda gördük. Örneğin bir ailede 27 oy var. O aile bireyleri AK Parti’ye kızgın olduğu için DEVA’ya oy vereceğini söylemişti. Seçimden sonra ise, DEVA’nın kendi logosu ve adıyla girmemesi nedeniyle o aile oyunu DEVA’ya veremedi ve yine kızgın olduğu partiye ve diğer alternatiflerine yöneldi.

Belediye başkan adaylığı düşüncem yok
Ben belediye başkan adayı olmak gibi bir düşüncem yok. Yoksa geçtiğimiz süreçte; “Alevi Kökenli” ilçe başkanı olarak Milletvekili adayı olabilirdim. Ancak, tercihim arkadaşlarımız aday olsun ve süreci onlarla birlikte yürütelim istedik. Cem Avşar tek alevi milletvekilimizdir. Benim siyasete girmem 3.5 yıla dayanıyor. Kendimi siyaseten ispat etmeden, sıcak bakmıyorum. Koltukların ve makamların hakkını vermek çok zordur. Belediye ve milletvekilliği makamları kolay değildir. Siyaseten kademeli, vizyon genişleterek farklı mevkilere talip olmak daha doğrudur. Ben iddialıyım, iddiasız bir isim değilim. 26 Yıllık finans sektöründen, 3,5 yıl önce ilçemizi sıfırdan kurduk. Makamların zamanla olması gerektiğini düşünüyorum. Beni bürokraside finans alanında bir alana koyduklarında ben bu görevi çok iyi yapabilirim.

İstifa eden arkadaşlarımızın yolları açık olsun
13 İlçe Başkanı istifası olarak bilinen olayla ilgili 8 ilçe başkanı istifasını aktaran Yılmazkaya, 5 İlçe başkanımız hala aktif görevdeler. Diğer istifa eden 8 ilçe başkanımızın kendi kararı ve tercihidir. Arkadaşlar partide mutsuz ve huzursuzdu. Yolları açık olsun. İstifa eden arkadaşların yerleri çabuk doldu, yerlerine atamalar yapıldı.

Haberin ayrıntıları geliyor...