29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi ilçe töreni kapsamında; Ataşehir Kaymakamlığı ev sahipliğinde tebrikat ve resmi geçiş töreni düzenlendi.

Sabah, ilk tören Zübeyde Hanım Hizmet içi Enstitüsü'nde Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ev sahipliğinde İlçe Resmi Kurum Müdürleri, Sivil Siyasi Parti Temsilcileri, Gaziler, Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile tebrikleşmesinin ardından ikinci tören ise Atatürk Bulvarı'ndaki resmi geçit töreni ile devam etti.

Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Volkan Aydın, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, resmi geçit töreni öncesi tören alanındaki öğrenciler, öğretmen ve vatandaşları selamladı.

Törene Ataşehir'deki kamu kurum müdürleri, Garnizon Komutanlığı askeri personeli, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından Seren Özge Oruç ve Barış Sümen'in sunuculuğunu üstlendiği törende sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Mesajının okunmasının ardından Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümüne ulaşmanın engin sevincini ve kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu ve umutlu olsun.

Binlerce yıllık tarihe sığdırılan yüzlerce zaferin son halkası Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Şerife bacıların, Sütçü İmamların, Yörük Efelerin, Seyit Onbaşıların, Halime Çavuşların ve nice isimsiz kahramanın azim ve fedakârlıkların eseri olan Cumhuriyetimizi yükseltmek ve ilelebet yaşatmak, coşkumuzu daha da büyütmek için çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkmalıyız.

Çıkmalıyız ki Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Türkiye yüzyılı olabilsin. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde umutlar yeşersin. Cumhuriyetimizin ışığı tüm dünyayı aydınlatsın. Cumhuriyet ve değerlerimizi daha çok çalışarak üreterek yükseltecek bu aziz vatanı geleceğimizin teminatı gençlere en güçlü şekilde teslim edebilmek için gayret göstereceğiz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün ifadesiyle "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." inanıyorum ki, gençlerimiz de yarınların güçlü Türkiye'sini daha da büyütecekler, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Çıkmalıyız ki, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Türkiye yüzyılı olabilsin. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde umutlar yeşersin. Cumhuriyetimizin ışığı tüm dünyayı aydınlatsın.

Cumhuriyet ve değerlerimizi daha çok çalışarak, üreterek yükseltecek bu aziz vatanı geleceğimizin teminatı gençlere en güçlü şekilde temsil edebilmek için gayret göstereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "Ey yükselen yeni nesil İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan ve yaşatacak sizsiniz."

İnanıyorum ki, gençlerimiz de yarınların güçlü Türkiye'sini daha da büyütecekler, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce Cumhuriyet Bayramının 100.Yılı kapsamında "Cumhuriyetin 100.Yılı ve Kızılay" konulu resim yarışmasında dereceyece giren Hasan Leyli İlkokulu 2'nci sınıf öğrencisi Muhammed Alperen Yayla, Ali Nihat Tarlan İlkokulu 3'ncü sınıf öğrencisi Duru Tezel, Şehit Öğretmen Mehmet Fidan İlkokulu 4'ncü sınıf öğrencisi İbrahim Yiğit Ergin'e ödülleri Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş ve Başkan Yardımcısı İsmail Dağ tarafından verildi.

BU VATAN KİMİN ŞİİRİNİ SESLENDİRDİ

Cumhuriyetin 100'ncü yılı etkinlikleri kapsamında "Bu Vatan Kimin" adlı şiiri Şehit Öğretmen Akın Sertçelik İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Osman Güner seslendirirdi.

CUMHURİYET MEKTUBUNU OKUDU

Cumhuriyetin 100'ncü yılına ithafen mektup yazan Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melike Ateş, yazmış olduğu mektubu okudu.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi, 29 Ekim'e özel halk oyunları performanslarını sergilediler.

BAYRAKLARLA RESMİ GEÇİT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Ataşehir'deki resmi ve özel okul öğrencilerinin resmi geçit töreni sonrasında Ataşehir Yönder Okulları Bando Takımı performansları ile büyük beğeni topladı. Tören geçiti sonunda Kızılay Ataşehir Şubesi, öğretmenler, vatandaşlarda yürüyüş gerçekleştirdi.

Tören geçit töreninin sona ermesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.