Çekmeköy Sevenler Platformu 2024 Yerel Seçimlerinde adaylarının ve tavırlarının net olduğu belirterek, belediye başkan adaylarının Hasan Öztürk olması için yaklaşık 500'ü aşkın gönüllüsü ile kahvaltılı organizasyon düzenledi.

Çekmeköy Doğa Cafe’de düzenlenen etkinliğe, büyük çoşku ve alkışlar eşliğinde giriş yapan Hasan Öztürk, güllerle etkinliğe katılan bayanlara gül dağıttı.

Çekmeköy Sevenler Platformu üyeleriyle buluşan Hasan Öztürk, platform etkinliğine katılanlara seslendi.

Hasan Öztürk’ün konuşmalarından satır başları ise şu şekilde;

Örgütlü toplumlar gelişmiş toplumlardır. Bir toplum, her hangi bir konuda örgütlenebiliyorsa bu onun gelişmişliğini gösterir. Burada yaklaşan yerel seçimler öncesinde Çekmeköy Sevenler Platformu adı altında birleşerek, insanların kendilerini yönetecek ve kendilerinin de paydaş olduğu, katkı yaptığı ve şartlarını toplumun belirlediği siyasi vaziyet İstanbul hatta Türkiye’de ilk kez burada sergilenmektedir. Çekmeköy Sevenler Platformuna teşekkür ediyorum.

Çekmeköylüler dışarıdan aday dayatmasına son vermeli


Demokratik toplumlar, demokrasi ile bağdaşmış ve demokratik iyi ilişkiler kurmuş toplumların kendilerini yönetecek insanlarla ilişkileri tek tek kurması lazım. Ülkemizde de ve Dünyanın bazı yererlerde olduğu gibi üsten aşağı partiler adam gönderirler. Bunu seç. Vatandaşta, partilisi ise o kişiye oy verir. Ama o gönderilen arkadaş; Çekmeköy’ün sınırını, yöresini, sokağını, iklimini, insanını tanımıyor veya ihtiyacını bilmiyor. Orada hiçbir gönül bağı olmayan insanı gönderiyorlar, efendim bunu seçin. Ben partiyim, benim isteğim. Al sana bunu seç diyorlar, böyle bir şey olmaz.

Bu platform Türkiye’ye örnek olacak
Değişik toplumlarda böyle bir şey yapamazsınız. Bugün buradaki bu durum, Türkiye’ye ve Çekmeköy’e örnek olacak. Toplumla birlikte demokratik hareket edildiğinin artık görülmesi lazım. Çekmeköy Sevenler Platformu’nun kuruluş beyannamesi ve çalışmalarını çok takdir ediyorum. Çalışmalarınızda çok temalar var. Bunlardan birincisi Çekmeköy’ün belediye başkanı, Çekmeköy’den olsun. Çekmeköy’ün insanı ile istişare edebilecek doğru insan olsun. Artık, bundan sonra İstanbul’da ve Türkiye’de bunlar konuşulmaya başlanacak.

Siyasi partilerin dışarıdan aday getirmesi, göstermesi doğru değil
Siyasi partiler aday belirliyor ve bölgelere gönderiyor. Gönderdiği, seçtirdiği adamları bugün burada kaçınız tanıyorsunuz? Ankara’da milletvekili olan insanların kaçını tanıyorsunuz. Var mı bir tane içimizden vekil olan tanıdığımız birisi, yok. Yazıyorlar bir yerlerden efendim bunu seç. Bu olmaz. Katılımcı demokrasi de bu olmaz. Toplum kendisiyle aynı şeyi düşünen insanları görmek ister.
Çekmeköy öncesi, belde ve belediye başkanlarımız vardı. Geçmişten bugüne belde ve belediye başkanlarımız, Çekmeköy’ün kurucu Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz bugüne kadar ilçemize çok hizmetler yaptılar. Hayatta olan başkanlarımıza sağlık, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

10 Yıllık Belediye Başkan Yardımcılığım Benim Sertifikam Oldu
Çekmeköylülerin siyasi partilerden beklentileri, “Aday buradan olsun” ben bu düşünceyi çok kıymetli buluyorum. Yakın zamanda Cumhuriyetimizin 100.Yılını kutlayacağız. En kadim değerdir. Seçme ve seçilme hakkını veren en kadim değerdir. Cumhuriyet, seçme ve seçimini tanımlar. 20 gündür, Çekmeköy Sevenler Platformu’nun çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu 20 günlük süreçte, çok güzel telefonlar ve iyi dilekler ile temenniler aldım. Benim belediye başkanlığı ve adaylığı konusunda herhangi bir düşüncem, planlamam yoktu. Ama bir anda kendimizi bu işin içinde bulduk. Fakat üzüldüğüm bir şey var. Bu konuda, bazı telefonlarda alıyorum. Bazıları bu adaylık konusunda çok rahatsızlık duymuşlar. Çekmeköy’de 10 yıl, Teknik Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 7 Yıl oldu, bu görevimi bıraktım. Bugün toplum beni adaylık noktasında görüyorsa, bana güven duyuyorsa bu benim sertifikamdır.


Kendisini milletin iradesinin üzerinde görenlere KIRMIZI KART olsun


Parti de güçlüyüz, parti de yetkiliyiz, seni aday yaptırmayız, adayımız başkası gibi yapılan konuşmalar doğru değil. Bu ülkenin bütün evlatlarının bu makamları talep etme hakkı vardır. Hepimiz bu vatanın haklarına sahip vatandaşlarıyız. Tehditlerle, baskılarla adaylıklar engellenemez. O yüzden demokratik katılımlar için platformları önemsiyorum. Bu tür platformlarda duygusal, sosyal ve kültürel ilişkileriniz yoksa bir daha insan içine çıkamazsınız. Çıkartmazlar sizi. Çekmeköy Sevenler Platformu’nun bizzat kendi evlatlarının yer almasından dolayı kutluyorum, halkımızın da bu anlamlı oluşuma katkı sunmalarından dolayı platformu kutluyorum. Millet iradesinin üzerinde kendisini görenlere de bu kırmızı kart olsun.

Adaylığım, vatandaşlarımızın talebidir!
Adaylığımı sorgulayanlara karşı, aday mısın değilim diyorum. Ama bir gerçek var, insanlarımızın bu duyarlılığını da görmezden gelemem ben. Partizanlık bir yere kadar. Herkesin kendisine göre; gönülden ve dolaylı yoldan bağlı olduğu bir siyasi parti vardır. Ama adayda son derece önemlidir.

Çekmeköy Sevenler Platformunu kutluyorum
Bugün Çekmeköy Sevenler Platformu’na öncülük eden, katılan, emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Platformun yaptıkları her zaman örnek olacaktır. İlk olan bir şeyi başaran, platformumuzu kutluyorum.

Adaylık için erken, istişarelerimizi sürdüreceğiz
Bugün sizlerle tanışmak, enerjinizle buluşmak istedim. Böyle bir planlamam yoktu. Bu iş sorumluluk, çaba isteyen bir iş. Şuan için çok erken, sizlerle tanıştığım için çok mutluyum. Anlamlı organizasyonunuz için, teşekkür ediyorum. Bu şehre hepimizin ortak katkı sunması, birlikte çalışmaları ve birlikte başarmalıyız. Tüm başkanlarımızla istişareler yapmaya devam edeceğiz. Zaman var, enerjiyi düşürmemek için adımlarımızı doğru atmalıyız.

Konuşmasını sık sık “Başkan Hasan Öztürk” sloganlarıyla kestiler
Hasan Öztürk’ün konuşmaları sık sık “Başkan Hasan Öztürk” sloganlarıyla kesildi. Konuşmanın tamamlanmasının ardından Hasan Öztürk, kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyenlerle fotoğraf çekindikten sonra Çekmeköy Sevenler Platformu üyeleriyle birlikte yürüyüş ve vatandaşları selamlama imkanı buldu
.

Yürüyüş Çekmeköy - Madenler meydana kadar devam etti.