2014 – 2019 Yılları arasında AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, 2019 Yılından itibaren ise AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği ile İBB – Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Av. Mustafa Naim Yağcı, AK Parti’den Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamasının ardından Ataşehir’de faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dün çocuk hakları günü idi, Birleşmiş Milletlerin ikiyüzlülüğünü Filistin’de çocuklar katledilirken gördük
Aday adaylığına dair konuşmadan önce İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinen Av. Mustafa Naim Yağcı, “7 Ekim itibariyle Siyonist İsrail’in Gazze’de başlatmış olduğu katliamı üzülerek izliyoruz. Dünya çocuk hakları günüydü. Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle; Birleşmiş Milletler bir sözleşme hazırlamış ve oylanarak kabul edilmiş. Birleşmiş Milletler bu sözleşmede samimi, çocuklar düşünülmüş olsaydı bugün Gazze’de çocuklar katledilmemiş, burnu kanamamış olur, savaşın durdurulmasına yeterli olurdu. Birleşmiş Milletler, İsrail’e dünyayı dar eder, çocukların hukukunu savunur ve ne pahasına olursa olsun haklı ve haksız taraf bakmazsınız oradaki savaşı, katliamı bir çocuğun hatırına bitirir diye düşünüyorum. Birleşmiş Milletler; Dünya Kadın Hakları, Dünya Çocuk Hakları günü tayin etmiş; eğer bunlar kendi egemen güçlerine yapılırsa hak ihlali, ama mazlum coğrafyada yaşayanların bütünü ile katledilip yok edilmesi sonucuna gelirse buralarda bahane üretilebilir, sözleşme unutulabilir. Bu sözleşme anlamını yitirmiş bir paçavradır. İnandırıcılığı ve güvenirliği yoktur. Cumhurbaşkanımızın BM’ye yönelik söylediği gibi dünya beşten büyüktür sözü BM’nin meşru yetinin yitirdiğinin ne kadarda haklı ifadeler olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünyanın ikiyüzlülüğünü görmüş olduk. Filistin’de her dakika çocuğun ölümüne neden olmuştur. Yarın başka yerdeki katliamların son bulması adına, Arş-ı Âlâ ’ya ses olması adına paylaşmak istiyorum.” dedi.

Belediye başkan aday adayıyım
Aday adaylığım ile ilgili resmi başvurumu yaptıktan sonra, sosyal medya hesabım üzerinden aday adaylığımı duyurdum. Hepinizin de bildiği üzere, 31 Mart 2024 yerel seçimine doğru gidiyoruz. Partilerin aday adaylarını belirleme süreçleri ve takvimleri başladı. YSK, seçim takvimini açıkladı. Bir taraftan şehirleri yönetmek isteyen belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayları için süreç başladı. Kendisini bu manada gayretli, hizmet aşkıyla bu görevlere talip olan arkadaşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz, vatandaşlarımız iradelerini koymaya başladılar.

AK Parti’de 2004’ten bugüne aktif görevler aldım
2004 Yılında AK Parti’nin Kadıköy İlçe Yönetiminde siyasete başladığını, 2009 yılında ise AK Parti Ataşehir’in kurulması ile birlikte Av. Nimetullah Topuyla Ataşehir’de İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten Av. Mustafa Naim Yağcı, 2014 Yılında yerel seçim sürecinde İlçe Başkanı Av. Nimetullah Topu’nun belediye başkan adaylığı nedeniyle istifası sonrasında o dönemin AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları, AK Parti İstanbul’un önerisiyle İlçe Başkanlığı görevine atandığını belirtti. O süreçte, kendisine güvenen herkese ve Ataşehirlilere teşekkür etti. 5 Yıl kadar ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü, 2019 yerel seçim süreci nedeniyle meclis üyesi adayı olması nedeniyle görevini İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya’ya devrettiğini belirtti. 2019’dan beri ise; AK Parti Ataşehir – İBB Meclis üyeliği görevinin yanısıra Meclis Grup Başkan Vekilliği, Ataşehir ve İBB Meclisi’nde Hukuk Komisyonlarında görevini bugüne kadar sürdürdüğünü aktardı.

1997’den bugüne ikamet ettiğim Ataşehir’in sorunlarını çözmek için sorumluluktan kaçınmam
Ataşehir’in derdi ile dertlenmeye, partimizi en iyi şekilde temsil etmeye, Ataşehirlilerin hukukunu, Ataşehirlilerin taleplerini dinlemeye ve çözmeye gayret gösterdiğini belirten Yağcı, siyaseten burada bulunmadığını 1992 Yılında İstanbul’a taşındığını, 1997’den bugüne Ataşehir’in Kayışdağı Mahallesi’nde aile şirketi ile başlayan ticaret hayatının bağımsız hukuk bürosu avukatlık faaliyetlerini sürdürmesiyle devam ettiğini söyledi. Ataşehir’in sorunlarını bilen, Ataşehir’in yaşayan bir ferdi olarak; esnafından alışveriş ettiğini, vatandaş hangi sorunu yaşıyorsa aynısını yaşıyor, hangi mutluluğu yaşıyorsa onu paylaşıyoruz yıllardır diyen Yağcı, bu süreçte yeni bir dönem başladı. Bizde aday adayı olmadan önce arkadaşlarımızla, görevlerimiz kapsamında teşkilatımızla, meclis grubumuzla, akil büyüklerimiz, kanat önderlerimizle ve parti büyüklerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda; belediye başkan aday adaylığı niyetimiz makul karşılandı. Mutluluğunu ifade edenler oldu.



Ataşehir ile bütünleşmiş birisi olarak sorumluluk almaya niyet ettik
Ataşehir’in her sokağın yapısını, siyasi parti yapısını, STK yapısını, okullarından, camilerine, sosyal hayatı, dokusundan, demografisine hâkim birisi olarak bu süreçte Ataşehir ile bütünleşmiş hissediyorum kendimi. Ataşehir için sorumluluk almaya niyet ettik. Sorumluluk ile görevlerimi yürüttüm. Ataşehir’in bütün insanları ile beraber, Ataşehir’e her yapılan mutluluk ve motivasyon kaynağı olacağını görüyorum. Ataşehirlilerin mutluluğu ile kendimin ne yapacağını görünce bu beni heyecanlandırıyor. Ataşehir’de atılan her adım, şahsımızla beraber bütün Ataşehir’i mutlu edecek. Ulaşımdan imara, gençlik, yaşlılar ve diğer sorunların benimsenmesi ile bütün sorunların çözüleceğini belirten Av. Mustafa Naim Yağcı sözlerine şu şekilde devam etti:

Partimizin alacağı karara saygı duyar, Ataşehir için çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz
Av. Mustafa Naim Yağcı son olarak; "Mensubu olduğum partimizden aday adayı olmaya, Ataşehir’e hizmet etmek niyetiyle başvurumu yaptım. Başvuru dilekçemi İlçe Başkanımıza tebliğ ettim, aday adaylığım resmiyet kazanmış oldu. Aday adayları zenginliktir. Ne kadar aday adayı olursa, partimiz adına teveccüh ve zenginliktir. Partimiz saha ve temayül çalışmaları sonucunda, Ataşehir’e yakışır adayını belirlemiş olacaktır. Partimizin alacağı kararı sonuna kadar destekliyor, partimizin takdiri doğrultusunda çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu vesile ile aday adaylığımı sizlerle paylaşmak istedim. Aday adaylığımız, adaylığa dönüşürse siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla kamuoyu ile projelerimizi paylaşmış olacağız." dedi.

Yağcı konuşmasının ardından; basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aday adaylık başvurusunda meclis üyesi arkadaşlarının yanlarında olmaması ile ilgili soru üzerine:
* Aday adaylığım başvuru sürecinde, tüm hassasiyeti göz önüne alarak tek başıma aday adaylık başvurumu gerçekleştirdim. Teşkilatımın, meclis üyelerimizin manevi desteğini hissederek, tartışmalara sebebiyet vermemek açısından böyle bir karar alarak sade başvuru yaptım.

Muhalefette olmamıza rağmen Ataşehir’e önemli hizmetler kazandırdık
Ataşehir’de muhalefette olmalarına rağmen, teşkilattan aldıkları güçle Ataşehir için daha çok hizmetin gelmesine öncülük ettiklerini belirtti. Yaptıkları çalışmalar kapsamında; meyve – sebze halinin taşınması ve yerine tema park olması, İçerenköy Mahallesi dere yolu caddesi, İçerenköy Spor Kompleksi, Esatpaşa Spor Kompleksi, Okulların spor salonlarına kavuşması, İmar İskân Bloklarının dönüşümü yine AK Parti Ataşehir’in girişimleriyle olduğunu belirtti. Ataşehir’in kazanması için önemli çalışmalar yürüttüklerini, ben değil biz kazanalım Ataşehir kazansın anlayışı ile hareket ettiklerini aktardı. Partimiz aday gösterirse, adaylık durumum söz konusu olursa Ataşehir’in kazanacağını düşünüyorum. Ben veya bir başka arkadaşım burada adaylığı kazanırsa, Ataşehir’in sokakları ve havası dâhil değişmiş olacak.

Ataşehir'in sorunları dert edineceğiz, dertlerini ise çözüme kavuşturacağız
Ataşehir’in AK Parti, İBB’nin CHP’yi kazanması durumunda Ataşehir’in sorunları için İBB kapısında yatacağız. Biz Ataşehir’in ve vatandaşlarımızın sorunlarını dert edineceğiz. Dertlerini çözüme kavuşturacağız.

Yerel seçim vaatlerimizi yerine getireceğiz
Ataşehir’de 3 dönemdir, CHP’li belediye olduğunu belirten Yağcı, AK Parti’ni 2024 yerel seçimlerini kazanması durumunda; Ataşehir’in sorunlarına yönelik 3 farklı dönemde vaat ettiğimiz projelerimizi değerlendireceği. Güncel ve teknoloji çağına uygun yapılabilir projelerimizi hayata geçirmenin yanısıra, mevcut belediye yönetiminin hayata geçiremediği veya yarım bıraktığı projeleri de tamamlayarak halkın hizmetine açacağız.

İlgezdi’nin adaylığı partisinin kararıdır, aday olursa karnesine göre halkımız değerlendirir
Mevcut Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yeniden adaylığına dair ise; Partisinin vereceği karardır. Ancak, aday olması durumunda halkımız karnesine göre değerlendirecektir. Önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Diğer adayların ne yapacağı çokta bizi ilgilendirmiyor.

FSM Hastanesi yenilenerek Ataşehirlilere hizmet verilecek
- FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ilgili sürece dair Yağcı, "O Dönemin başhekimi, şuanda İl Sağlık Müdürümüz olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun da önemsediği hastanemizin dönüşümü ile ilgili bakanlık düzeyinde çalışmalar yürütülüyor. Hastanesinde yer aldığı arazinin bir kısmı Sağlık Bakanlığı, bir kısmı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ait. Burada Ataşehirlilere yönelik daha büyük bir hastanenin yapımı ile ilgili iki bakanlık arasında protokol ile devirler yapılmış, Cumhurbaşkanlığı yatırım programı çerçevesinde hastanenin önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde Ataşehirlilere tam kapasite ile hizmet verecek hastane olarak yapımının tamamlanmasını bekliyoruz.

Hal arazisi tema park olarak planlara işlendi
- Hal arazisinin, rahmetli Kadir Topbaş'ın başkanlığında tema park olarak planlarından geçirildiğini, Ataşehir'in merkezinin yeşil meydanı altının sosyal donatı alanı yani otopark ile metroya ulaşım gibi transfer noktası olacağı şekliyle planlandığını belirten Yağcı, halin yapımı devam ediyor ve tüm sorumluluk İBB'nin alanındadır. Halin taşınması ile ilgili süreç devam ediyor. Taşınma sonrasında tema parkın hayata geçirilmesi için takipçisi olacağını belirterek, bu proje Ataşehir için kazanımdır.

Gümrük alanı Tuzla’ya taşınması ile Ataşehir rahat nefes alacak
- Gümrük arazisinin ise, Tuzla'da yer tahsisinin yapıldığını aynı şekilde onunda taşınması için gerekli takipleri yaptıkları aktardı. Yağcı, “Gümrük alanında taşınması ardından sosyal donatı alanları, kamu alanlarıyla biran önce bitmesi bizim en büyük arzumuz. Hal arazisi gibi orası da taşınırsa, Ataşehir rahat nefes alacak” dedi.

Ataşehir’in imar planlarının takipçisiyiz
- Ataşehir'in imar bekleyen Ferhatpaşa, Âşık Veysel - Mustafa Kemal ve diğer mahalleleri ile imar plan dosyalarının İBB'de komisyonda olduğunu belirten Yağcı, sürecin takipçisiyiz. Komisyonda sadece Ataşehir’in değil İstanbul’un 39 İlçesinin imar planlarının çalışmalarının yürütüldüğünü yoğunluğa rağmen Ataşehir'in imarlarının çıkması için komisyon üyeleri ile görüşmelerini sürdüklerini ve bir an önce imar planlarının çıkması için gayret gösteriyor ve takipçisi oluyoruz.

Mülkiyet sorunu ile ilgili süreç işliyor
- Mülkiyet sorunu yaşayan mahallelerle ilgili Av. Mustafa Naim Yağcı, “Yeni Çamlıca - Mimar Sinan - Mevlana Mahalleleri Mülkiyet Problemi için ise, Tapu Müdürlüğünden son durum hakkında bilgi aldığını; belediye'nin eksiklikleri giderdiğini ve bu konuda çalışmaların onay aşamasına geldiğini biliyorum” dedi.

Yağcı, konuşmasının ardından basın mensuplarına teşekkür ederek, basın mensuplarıyla toplu hatıra fotoğrafı çekindi