Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100’üncü kuruluş yıldönümüne ulaşmanın büyük onur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan ederek, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlanmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyet Bayramımızın 100’üncü yıldönümünü kutladığımız bu özel günde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Her türlü zorluğa, imkânsızlığa rağmen esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla başlattığı Kurtuluş Savaşını her safhası tarihte benzeri görülmemiş kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş ve bugünkü düzeyine ulaşmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce başlattığı modernleşme hareketi, sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın takdirini kazanmış, Türkiye’yi çağdaş bir cumhuriyet olarak yeniden inşa etmek için gösterdiği kararlılık ve özveri uluslararası alanda da örnek alınmıştır.

Sevgili Ata’m

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, size olan minnet ve saygımızı bir kez daha ifade ediyor, ülkemizin daha da büyümesi ve kalkınması için gösterdiğiniz liderliğe minnettarlığımızı kaydediyoruz.

Sizlerin ‘En büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyetimizi korumak, açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedeflere ilerlemek, bizlere bıraktığınız bu değerli mirası sürdürmek ve gelecek nesillere aktarmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sizden aldığımız ilhamla durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bağımsızlığımız uğrunda bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen kahraman aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.