Ataşehir siyasetini hareketlendiren son dakika gelişmesi yaşandı. 2009 Yılında Ataşehir ilçesinin kurucu belediye başkanı olarak 2014 - 2019 yerel seçimlerinde oy oranını arttıran Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi aldığı karar ile üyesi olduğu CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

Ataşehir Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre Başkan İlgezdi, CHP'den istifa ettiği öğrenildi.

İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi ve “Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz” dedi.

Bir şunu diyen bir yazı 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP'nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum. Battal İLGEZDİ' görseli olabilir

Başkan İlgezdi'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bağımsız aday olacağı ise şimdiden konuşulmaya başlandı. 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği seçimlerinde CHP Ataşehir'de 103.702 oy almıştı.