10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Sait Cordan Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerince hazırlanan tören programı Cemile Besler İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çelen koyma töreni ardından İlçe genelini kapsayan programa; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Veysel Baştuğ, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Çakar, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İlçe Mülki ve İdari Amirleri, Gaziler, STK Temsilcileri ve Siyasi Parti Temsilcileri'nin yanısıra Garnizon Komutanlığı Askeri Personeli, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

ATATÜRK MİLLETİNDEN ALDIĞI GÜÇ VE CESARET İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE LİDERLİK ETMİŞTİR
Günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Okul Müdürü Erdem Yavuz yaptı. Okul Müdürü Erdem Yavuz, "Bugün burada Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 84. sene-i devriyesinde yâd etmek için toplandık. Sözlerimin başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize armağan eden tüm şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal, dehası, devlet adamlığı, ileri görüşlülüğü, savaş alanlarında sergilediği askeri birikimi gibi pek çok özelliğiyle tüm dünyanın kabul ettiği ve saygı duyduğu büyük bir liderdir. En büyük eseri olan cumhuriyet başta olmak üzere elde ettiği başarıların tamamını Aziz Türk Milleti'ne mal eden Atatürk; mücadeleci kişiliği, düşünceleri ve ardında bıraktığı eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmıştır. Milletimizin refahı için ömrünün sonuna kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. O hayatını ülkesine ve milletine adamış, karşı karşıya olduğu tüm imkânsızlıklara rağmen milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Onun tek ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Emperyalist güçlere karşı bir milletin nasıl kurtuluş mücadelesi verebileceğini; kıskaca alınmış, her köşesi işgal edilmiş bir vatanın nasıl kurtulabileceğini tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

EN BÜYÜK ESERİ KURDUĞU CUMHURİYET OLMUŞTUR
Erdem Yavuz konuşmasının devamında; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk evladı, ecdadını tanıdıkça kendinde daha büyük işler yapma kuvvetini bulacaktır.” ifadesi doğrultusunda gençlerimize tarihimizi, değerlerimizi iyi öğretmeli, benimsetmeli; onları geleceğe hazırlamalıyız. Bunun yolunu da ondan öğreniyoruz: “Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan birinci ordunun kazançları ölüdür…” Onu doğru anlayarak yetişen gençlerimizin dünyadaki her türlü yarışta onurla mücadele edip başarılı olacağına inanıyorum. Bizler gençlerimize Atatürk'ü anmanın; kurduğu Cumhuriyete, tam bağımsızlığa, milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze sahip çıkmakla mümkün olduğunu asla unutturmamalıyız. Bu gerçeği o bize şöyle hatırlatıyor: “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” Yine diyor ki, “Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, Kahraman Silah Arkadaşlarına, Aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyor, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Tören kapsamında; Atatürk'ün sevdiği şarkılar, oratoryo, koro, zeybek, sergi eşliğinde kapanış töreni gerçekleşti.