Ataşehir Belediyesi’nin “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında çeşitli branşlarda eğitim alan çocuk ve yetişkin kursiyerler yeteneklerini yıl sonu gösterilerinde gösterme imkânı buldu.

Bugüne kadar binlerce Ataşehirliyi sanatla buluşturan “Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz,” projesi kapmasında 2022- 2023 döneminde tiyatro, drama, müzikal tiyatro, bağlama, keman, piyano, resim, gitar, bale, dans, halk oyunları ve perküsyon dallarında eğitimler verildi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Evi ile Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde 38 eğitmen ile gerçekleştirilen eğitimlere 3500 kursiyer katıldı.

Özellikle çocukların sahne aldığı, performanslarını gösterdikleri etkinlikler yoğun ilgi gördü. Anne babaların yanı sıra neredeyse bütün aile üyelerinin de izlediği gösteriler neşeli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Bir gösteride çocukların, torunların gösterileri ilgiyle izlenirken, bir başka gösteride ise anne babaların, dedelerin, anneannelerin, babaannelerin gösterileri heyecanla beklendi.

Yetişkin kursiyerlerin yaptığı resimlerden oluşan “Fırçanın Ucundaki Ahenk” adlı sergi Cemal Süreya Sergi Salonu’nda, çocukların yaptığı resimlerden oluşan “Minik Ellerin Sanat Macerası” adlı sergi de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde açıldı.

Yıl Sonu gösterileri kapsamında, Sedat Sarıgül yönetimindeki Ataşehir Belediyesi MSKM Halk Müziği Topluluğu, Ahmet Yakup Yıldız yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Anadolu Halk Müziği Topluluğu, Hulusi Yücebıyık yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Gönül Kahraman yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Evi Çok Sesli Kadın Halk Müziği Topluluğu, Simge Beşiz Özkal’ın yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Müzikal Tiyatro Topluluğu ile Utku Barış Andaç yönetimindeki Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası da müzikseverlerle buluştu.

MSKM’de gerçekleşen son gösteri sonrası kısa bir konuşma yapan Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimleri ve Toplulukları Koordinatörü Umut Kahraman Sanat Eğitimlerini Mahallenize Getiriyoruz, projesiyle binlerce Ataşehirliyi sanatla buluşturmanın mutluluğunu, heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Çalışmalarımızın geleceğin sanatçılarına ışık olacağına inanıyoruz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin fikirleri ve verdiği destek ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte çocukları için her türlü fedakârlığı yapan velilerimize de teşekkür ederiz, “ dedi.