Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş günü etkinlikleri kapsamında pandemi ile birlikte insanlarda artan obeziteye dikkat çekmek amacıyla geniş katılımlı yürüyüş organizasyonu gerçekleştirdi.

Vedat Günyol Caddesi Ataşehir Kızılay Şubesi önünde başlayan yürüyüş, Ataşehir Bulvarı Migros Genel Müdürlük önüne varılmasının ardından tekrardan şube merkezine yürüyüş gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 km uzunluğa sahip parkurda yürüyenler Help Steps, iOS ve Android cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilen bir sağlık uygulaması üzerinden yürüyüş boyunca attıkları adımları bağışa çevirdiler.

Etkinliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yazıcı, Hakkı Topçu ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kızılay Gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Tv Programcısı Müge Anlı tarafından Kızılay Ataşehir Şubesi'ne bağış yapılan Mobil Aşevi'nde yapılan sıcak çorbalar, katılımcılara ikram edildi.

Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş'te, "Bildiğiniz gibi iki seneden beri pandemi iletiyle hem dünya hem ülkemiz üstesinden gelmeye çalışıyor. Bu arada da insanlar fazla hareket edemediği için obezite çok arttı. Bizde farkındalık yaratalım diye Türk Kızılayı olarak 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’nde en az 5 bin adım olacak şekilde yürüyüşü tamamladık. Düzenlediğimiz yürüyüşe gönüllerimiz, kaymakamlığımız, diğer kamu müdürlükleri ve STK’larımız bizlere destek verdi. Kendilerine teşekkür ederim" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.