Geçtiğimiz haftalarda Dudullu - Bostancı Metro Hattı'nın hizmete girmesi ile birlikte İETT tarafından bazı hatların kaldırılması ve saatlerinde değişiklik yapılmasına karar verildi. Ancak Metro'nun açılması ile birlikte, Ataşehir'den Ümraniye'ye gitmek isteyenlerin çoğunlukta kullandığı Üst Bostancı - Ümraniye seferini yapan 19-D Hattı ise hizmetten kaldırıldı. 30 Aralık'ta İBB'nin resmi iştirak şirketi İETT'den yapılan https://iett.istanbul/Announcement/Detail/2496 adresindeki duyuruda; "M8 Bostancı – Dudullu Metro hattının açılış tarihinin 06 Ocak 2023’e alınması nedeniyle 19D Ümraniye – Bostancı , 19SB Sultanbeyli – Bostancı ve E-9 Sabiha Gökçen H.L. – Bostancı hatlarımız 07.01.2023 tarihinden itibaren hizmet vermeyecektir.” denildi.

İçerenköylü vatandaşlar Metro Uzak, Otobüsümüzü Geri İstiyoruz!
2016 Yılında projelendirmesi yapılan Dudullu - Bostancı Metro Hattı'nın İçerenköy'ün merkezi yerine Küçükbakkalköy - İçerenköy arasındaki Kayışdağı Caddesi'ne metro istasyonlarının ve çıkışlarının yapılması nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. Vatandaşlar,"İçerenköy nüfus olarak 75 bin nüfuslu mahallemizde Ümraniye ilçesine gitmek için yoğunlukta kullandığımız 19-D hattının kaldırılmasını anlamış değiliz. Metro çıkış noktaları mahalle merkezlerimize çok uzak. 19-D Hattı'nın önceden olduğu gibi tam gün hizmet vermesini istiyoruz" diyerek İETT'den hatlarını geri gelmesini istediler.

İETT 19-D Hattı'nı 7 Ocak'ta Pasifize Etti!
İETT, 7 Ocak'ta seferleri iptal etti. Ve yaptığı açıklamada; "M8 Bostancı-Dudullu Metrosu 6 Ocak 2023 tarihinde açıldığı için 19D Ümraniye-Bostancı İETT hattı pasife alınarak 7 Ocak’tan itibaren Estergon Caddesi-Bostancı tabelasıyla hizmet verilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz." dedi.

İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru ise 19-D Seferleri Yeniden Başlatılmalı!
İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru'da, 11 Ocak 2023 tarihinde İBB Muhtarlıklar Daire Başkanlığı'na ve diğer ilgili kurumlara dilekçe verdiğini, dilekçe'de; "6 Ocak 2023 tarihinde BOSTANCI-DUDULLU metro açılışını takip eden hafta mahallemizde çok büyük ihtiyaç gideren Bostancı-Umraniye arası sefer yapan 19D hattı IM tarafından kaldırılmıştır. Bu işlemden gerek muhtarlık olarak, gerekse de mahalle komşularım bilgilendirilmemiş ve duyurusu yapılmamıştır. Bu nedenle hiçbir bilgilendirme yapılmadan araçsız bırakılmış bulunmaktayız. Telefon ile yaptığım goruşmelerde uzun hatların Metro duraklarına entegre hat olarak düzenlendiği belirtildi. Oysa ilk durağı Bostancı sahil olan ve son durağı Parseller olan metro için yaklaşık 80 bin nüfuslu mahallemizde durağı bulunmamaktadır. Bostancı merkezde gerek ilkokul gerekse de o güzergahta bulunan liselerden mahallemizden çok öğrenci eğitim almaktadır. 19D mahallemiz Necmettin Erbakan caddesi üzerinden geçip Ümraniye'ye gitmektedir. Hat kaldırıldığında bu guzergah sadece Tavukçuyolu minübüslerine kalmakta ve zaten çok kalabalık olan mahallemizin kendi hattı olmadığından, bu hattın doluluk oranından ve seyrek hat seferleri oluşundan dolayı yararlanılmayan bir hattır. Yukarıda saydığım gerekçelerin tarafınızdan yeniden değeriendirilmesini, başvurumuzun ilgili birimlere iletilmesini ve komşularımın, öğrencilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesini önemle rica ediyorum." ifadelerini kullandığını belirtti.

Vatandaş kalıcı olarak 19-D Hattını geri istiyor!
İETT 16 Ocak 2023 tarihinde yapmış olduğu duyuruda, "M8 Bostancı – Dudullu – Parseller metro hattının 06:30 – 21:30 saatleri aralığında hizmet veriyor olması nedeniyle, 19D Ümraniye – Bostancı hattımız metronun hizmet vermediği saatlerde geçici olarak hizmet verecektir. Sefer saatleri hakkındaki bilgi Web sitemizden ve Mobil uygulamamızdan takip edilebilmektedir." açıklamasında bulundu ancak vatandaşlar;"19-D Hattının tam gün kesintisiz hizmet vermesini bekliyoruz, geçici değil kalıcı çözüm bekliyoruz" diyerek İETT'den İçerenköy ve diğer mahallelerde hattı kullananlar için mağduriyet giderici adım atmasını bekliyor.