Yaklaşık nüfusu 80 bini bulan Ataşehir'in 17 mahallesi arasında en eski ve en büyük nüfusa sahip İçerenköy Mahallesi, uzun zamandır ulaşım hatları konusunda mağduriyet yaşıyor.

Ataşehir Belediyesi ve diğer kamu kurumlarına yönelik hizmet veren minibüs hatlarının taksiye dönüşüm kapsamında seferlerinin zaman içerisinde azaltılması sonrasında doğrudan ulaşım nerede ise kamu kurumlarına zor olmaya başladı.

Batı Ataşehir - Üst Bostancı Minibüs hattının iptal edilmesi sonrasında İçerenköy Mahallesi sınırı içerisinde geçen KM46 sayılı otobüs hattınında seferlerinin yetersiz olmasının yanısıra, Kozyatağı - Ruh Sinir - Göztepe Minibüsleri de artık gün geçtikçe azalan seferleriyle vatandaşları mağdur etmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl başında hizmete giren M8 - Dudullu - Bostancı Metro hattı ise, İçerenköy'ün sınırından geçmesi nedeniyle özellikle iç kısımlarda ikamet eden vatandaşların taleplerini yeterli düzeyde karşılayamadı.

İçerenköy - Su Deposu mevkindeki istasyonun henüz tamamlanmamış olması nedeniyle vatandaşlar Küçükbakkalköy yönünden mahalleye yürüyerek veya otobüslerle aktarma yaparak varmak zorunda kalıyor.

Metro hattının hizmete girmesi ile birlikte 19-D otobüs hattının seferlerinin de metro saatine göre, sefer saati azaltımı yapılması özellikle İçerenköy'ün en işlek caddelerinden Ümraniye - Bostancı arasındaki ulaşımı hayli zorlaştırdı.

Seferlerin yetersiz olması, otobüs ve minibüs hatlarının kaldırılması sonucunda İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru; İBB - İETT ve UKOME sorumlularıyla sık sık görüşmeler yapmasına rağmen sonuç alamadığını mahalle sakinlerini bilgilendirmesiyle sık sık yineledi.

Ancak kurumların duyarsız olması sonucunda; İBB'ye bağlı İETT Genel Müdürlüğüne verilmek üzere imza kampanyası başlatan İçerenköy Mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, kısa süre içerisinde yaklaşık 959 imza ile vatandaşların mağduriyetini dilekçe ile İBB'ye yeniden iletti.

Metro - Üniversite - Kamu Kurumları - Batı Ataşehir'e Ring Seferleri İstiyoruz
Muhtar Sırma Doğru, 'Mahalle sakinlerimizin ulaşımını kolaylıkla sağlayabileceğimiz yeni bir ring seferi talebimizi İBB'ye bağlı İETT'ye ilettik. Mahallemiz adına; Kadıköy - Dudullu Metro hatlarının güzergahında, Yeditepe Üniversitesi - Küçükbakkalköy'deki Ataşehir Kaymakamlığı - Nüfus Müdürlüğü - Tapu Müdürlüğü - Barbaros Mahallesi'ndeki Ataşehir Ağız ve Diş Hastanesi, Ataşehir Belediyesi'ne kolaylıkla ring araçlarıyla ulaşımın sağlanmasa amacıyla imza kampanyası başlattıklarını ve kısa sürede toplanan imzaların İETT Anadolu Yakası Bölge Müdürlüğü'ne iletildiğini belirterek, sürecin halkımız yararına takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.