Ataşehir Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenecek "Hamsi ve Kültür Festivali" ile Ataşehir'de Trabzon rüzgarı esecek. 9 - 10 - 11 - 12 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek festival'de etkinliğe katılanlar hem horona, hemde hamsiyle karşılanacak.

2019 Yılında 7'nci Hamsi ve Kültür Festivali'ni düzenleyen dernek, 2020 yılında Suriye'de şehit düşen askerlerimize saygı amacıyla ve Elazığ, Van ve Malatya illerinde yaşanan depremler nedeniyle iptal etmişti. 2020 yılı'nda düzenlenecek etkinlik için planlanmış olan bütçeyi Mehmetçik Vafkı'na bağışladıklarını açıklamışlardı.

2021 - 2022 Yılları'nda pandemi nedeniyle askıya alan dernek, 3 yıllık aranın ardından 4 günlük dev organizasyon ile Hamsi ve Kültür Festivali'ni gerçekleştirecek. İçerenköy Spor Sahası'nda düzenlenecek etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle kapalı çadır ortamında gerçekleştirilecek. Çadır içerisinde Trabzon'a ait yöresel ürünler, lezzetler tanıtılmasının yanısıra hediyelik eşyalar ile Trabzon'lu sanatçılar sahne alacak. 9 Şubat Perşembe günü başlayacak etkinlikler 12 Şubat pazar günü akşamı sona erecek.

Fotoğraf açıklaması yok.

Etkinliğin 12 Şubat Pazar günü programında ise resmi açılış konuşmaları ve yaklaşık 1 ton'un üzerinde hamsi vatandaşlara ekmek arası olarak dağıtılacağı belirtildi.