Bir 8 kişi ve takım elbise görseli olabilir

Ataşehir'de bulunan Roman Hakları Federasyonu Başkanı Reşat Kaytan bugün düzenlenen etkinlik ile Ataşehir Belediyesi'nde yaşanan güncel gelişmelerle ilgili stk temsilcilerini ve roman vatandaşları bilgilendirdi.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi ziyaret eden Romanlar, Başkan İlgezdi ile yaptıkları ziyaretleri sonrasında önemli kazanımlar elde etti. İstanbul'un önemli ilçelerinden Ataşehir'de Küçükbakkalköy, Yeni Çamlıca, Ferhatpaşa, Mimar Sinan, Barbaros ve Yenisahra Mahallelerinde ağırlıkta yaşayan romanların taleplerini dinleyen İlgezdi, 36 bin romanı temsilen Reşat Kaytan'ı koordinatörlük görevine atanmasına imza atarak, roman vatandaşların kurum ile sağlıklı yürümesi adına önemli bir adım atmış oldu.

Bir 16 kişi görseli olabilir
14 Kasım'da kendisini ziyaret eden derneklerin ortak talebi doğrultusunda, Reşat Kaytan'ı görevlendiren Başkan İlgezdi'nin bu adımı sonrasında koordinatörlük görevine başlayacak Reşat Kaytan, Roman STK Temsilcilerinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.


İçerenköy'de bulunan Elif Cafe'de gerçekleşen etkinliğe; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Başkan Yardımcıları Can Ayvataş, Ekber Güngör, Aytekin Şahin, Ataşehir Belediyesi Başkan Danışmanı - İçerenköy Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı - Romanlar Destekçisi Niyazi Yaman, Ataşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Hasan Güneydaş, Afet İşleri Müdürü Onur Dedetaş, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Serkan Şimşek, Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Hasan Özdemir, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Özcan Karaca, , Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Derya Arslan, Ataşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Himmet Kaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Önceki Dönem Başkanı Zamani Oğuz Şahin ile yönetim kurulu üyesi Cemil Demiral, Ataşehir Hayat Ağacı Platformu kurucusu Kadriye Didem Bozdağ'ın yanısıra stk temsilcileri ve roman vatandaşlar katıldı.

Ataşehir Belediyesi'nde 36 Bin Roman vatandaşımın temsilcisi olacağım


Reşat Kaytan, "Ataşehir ilçemizin kıymetli romanları hepiniz hoş geldiniz. Bugün Ataşehir'de 36 bin roman vatandaşımızı temsilen 10 roman derneği'nin 7'sinin desteği ile yaklaşık 10 yıldır hayalini kurduğumuz Ataşehir Belediyesi'nde Romanların Koordinatörü olarak Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi'nin de olur ve takdirleriyle Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Ataşehir Belediyesi'nde 36 bin roman vatandaşımızı temsil etmektenden dolayı mutluyuz. Bugün burada sizlerle büyük bir onurla paylaşmak istedim. Bugün hava muhalefeti nedeniyle dar bir program yapmak zorundaydık. En kısa zamanda daha geniş katılımla sizleri ağırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Reşat Kaytan'ın koordinatör olarak atanması belediye - romanlar arasında köprü görecektir

İBB Spor A.Ş. Sorumlusu - Roman Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı, Ataşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Bülent Alaycı, "Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması, eğitim alırkende gelecek nesiller olarak bizlerin yaşadığı sorunları okuyarak çözebilmelerine öncülük ettik. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı, eğitimleriyle iyi bir yere gelerek mücadele etmelerini amaçlıyoruz. Bizlerin önümüzdeki dumanı ortadan kaldırabilmeleri için gençlere çok önem veriyoruz. Bu anlamda, birçok etkinlik ve seminerler düzenledik. Buradan çıkan sonuçları raporlandırdık. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin de Reşat Kaytan'ı koordinatör olarak ataması, Ataşehir'de yerel yönetimler - romanlar arasında köprü görevi görecektir. Roman vatandaşlarımızın sorunları noktasında bu atılan adım son derece önemli ve bundan sonra bu süreçlerin daha iyi noktaya geleceğine inanıyorum. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'ye, bizleri başkanımız ile buluşturan Niyazi Yaman'a çok teşekkür ediyorum. Niyazi Yaman bizlerin sorunları ile yakından ilgilendi ve sorunlarımızın giderilmesi için çokmücadele vererek, bizlerin bugün belediye noktasında önemli bir kazanım sağlamamıza öncülük etti. Başkanımız Battal İlgezdi'de makamında bizleri ağırlayarak, taleplerimizi ve düşüncelerimizle bizleri canı gönülden dinleyerek, taleplerimizin yerine getirilmesi talimatı verdi.


Roman vatandaşlarımızın sorunlarını çözdük, bundan sonra Roman koordinatörümüzle süreci sürdüreceğiz

Romanların Başkan İlgezdi ile buluşmasını sağlayan Niyazi Yaman, "Roman kardeşlerimizle 30 yıla dayanan diyaloglarımız, 10 yıla yakında Güngör Günüç beyle başlayan yakın çalışmalarımız oldu. Romanlarla biz bir kardeş gibi yaşayarak, sorunlarının çözümü noktasında elimizden geldikçe yardımcı olduk. Reşat Kaytan'ın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi tarafından Ataşehir Belediyesi'nde göreve başlaması bizi onurlandırdı. Artık bir sorun olduğunda Reşat Kaytan'a gelerek çözümünü sağlayacağız. Ataşehir Belediyesi olarak roman kardeşlerimizin yanındayız, çeşitli ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün buraya katılım sağlayan tüm STK temsilcilerimize, muhtarlarımıza, basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Roman dostlarımız bizim için çok önemli

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, "Hayatı beraber paylaştığımız roman dostlarımız bizler için çok önemli. Romanlar Ataşehir'in renkleridir. Özellikle roman dostlarımız pandemi dönemi büyük zorluklar çekti. Romanlarımızın faaliyet gösterdiği çiçek ve diğer sektörlerindeki işlerinde ciddi zararları oldu. Roman kanaat önderleri, o dönemde çok özveri ile çalışarak roman kardeşlerimizin yalnız kalmamasını sağladı ve çalışmalar yaptı. Bugünde her zaman olduğu gibi yan yanayız, bu birlikteliğimizi her zaman arttıracağız. Reşat Kaytan kardeşimiz koordinatörlük görevine atanmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum, bundan sonraki süreçte daha farklı alanlarda dayanışmalarımızı büyüteceğiz." ifadelerini kullandı.


Romanların destekçisi Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve Niyazi Yaman'a teşekkür ediyoruz

Roman Hareketi Platformu Başkanı Volkan Kümicin Barlas, "Bugün burada romanların uzun zamandır beklediği bir kazanımı elde etmekten son derece mutluyuz. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, romanların temsilcisi olması açısından Reşat Kaytan'ı görevlendirmesi büyük bir memnuniyet vericidir. Bizleri belediye başkanımızla buluşturan, her zaman yanımızda, her sorunumuza koşan Niyazi Yaman'a da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Biz romanların abisidir. Bugün ki etkinliğimize katılım sağlayan tüm belediye yöneticilerimize, muhtarlarımıza, stk temsilcilerimize ve ilçe yöneticilerimiz ile basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlik sonunda Romanları her zaman destekledikleri için Niyazi Yaman ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın'a teşekkür plaketi verildi.

Etkinlikte, romanların bundan sonraki yol haritası, izleyeceği çalışmalar hakkında değerlendirmeler ve ortak görüşler paylaşıldı.

Bir 16 kişi, ağaç ve şunu diyen bir yazı 'GAE EV YEMEKLERİ OFÇAY AFE ÇIK' görseli olabilir