15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Ataşehir Kaymakamlığı öncülüğünde kamu kurumları işbirliği ile Ataşehir’de bir dizi etkinlikler 7’nci yılında düzenlenmeye devam ediyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tarihte eşine az rastlanacak direniş örneği sergileyen Türk milleti, ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıktı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri bu yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temasıyla tüm yurtta etkinliklerle olduğu gibi Ataşehir’de ziyaretler, anma, sergi ve kan bağışı programları düzenleniyor.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve ilçedeki kamu kurum yöneticileri 12-15 Temmuz tarihleri arasında ilçede ikamet eden şehit ve gazi aileleri ziyareti gerçekleştirildi.


15 Temmuz Şehidi Akın Sertçelik Kabri Başında Anıldı

15 Temmuz sabahı ise, Ataşehir’de ikamet eden ve 15 Temmuz gecesi Boğaziçi köprüsü’nde şehit olan Akın Sertçelik’in Ümraniye – Ihlamurkuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma programı düzenlendi. Gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Şehit Akın Sertçelik’in ailesi’nin yanısıra kamu kurum yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Şehit Akın Sertçelik ve 15 Temmuz Şehitleri için İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy Kur’an-ı Kerim okuyarak, şehitleri dualarla andı.

Şehit Akın Sertçelik’in kabri başında anılmasının ardından öğlen namazı öncesi Küçükbakkalköy Mehmet Aşık Kutlu Camiinde aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlit’i Şerifler okunması, okunan Hatm-i Şeriflerin duası edildi.

Kemal Berktan Ortaokulu'nda 15 Temmuz Sergisi Açıldı

Ataşehir’deki diğer etkinlikler kapsamında; Küçükbakkalköy Kemal Berktan Ortaokulu’nda 14 Temmuz gecesinden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe dair önemli fotoğrafların yer aldığı sergi ziyaretçileriyle buluştu. Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş'ın yanısıra vatandaşlar sergideki fotoğrafları tek tek inceledi.

Kan Bağışı Kampanyası Düzenleniyor

Sergi sonrasında Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kızılay'ın düzenlenmiş olduğu kan bağışı çadırında vatandaşlarla buluşarak, kan bağışında bulunan vatandaşlara "Kan bağışlarınızla tedavi gören vatandaşlarımıza umut olduğunuz için sizleri kutluyorum" dedi.

Kızılay Ataşehir Şubesi’nce Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde saat 18:00’e kadar sürecek kan bağışı kampanyası düzenleniyor.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş yapmış olduğu kısa açıklamada; "Bugün 15 Temmuz'un 7'nci yıl dönümü. Bizim amacımız 15 Temmuz'u unutturmamak. Nasıl halkımız Çanakkale ruhunda olduğu gibi 15 Temmuz'da aynı ruhla Türkiye geçilmez dedi. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile vatandaşlarımız sokaklarda mücadele verdi. Tankın önüne siper oldular. Aziz milletimizin mücadelesiyle Türkiye'nin geçilmez olduğu bir kez daha gösterilmiş oldu. Ülkemiz ilelebet yaşayacak, duamız bu ülkenin daha güçlü olması. Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi hayırla yad ediyorum. Tüm halkımızı akşam gerçekleşecek Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleşecek Beylerbeyi Stadyumundaki anma programına davet ediyorum" dedi.

Ataşehir’de 15 Temmuz 2023 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2023 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13’te camilerde eş zamanlı olarak selâ okunması, ilçedeki tüm cami minarelerinin Işıklarının sabah namazına kadar yakılarak etkinlikler sona ermesi planlandı.

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yıldönümünde Üsküdar İlçesi Beylerbeyi Stadyumunda saat:18:30'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle geniş katılımlı program düzenlenecek.