İYİ Parti Ataşehir ve İBB Meclis Üyesi Oğuz Sarul, Ataşehir'in en önemli arazilerinden Erenköy Gümrüğü alanının imara açılmasına İBB'deki meclis toplantısında gündem dışı söz alarak tepki gösterdi

ATAŞEHİR MAHVOLACAK
Sarul konuşmasında; "Ataşehir'de İETT Garajının ve onun yanında gümrüğümüz var. Metronun bakım istasyonları yapılıyor. Ataşehir ilçe sınırlarında kalan ender yeşil alan olabilecek bir tek orası kaldı. Ataşehir'in 17 mahallesi'nde imar sıkıntıları var.İstanbul'un en büyük mahallelerinden İçerenköy'ün imar sıkıntısı var.Bölgemizdeki en kıymetli önemli araziler TOKİ eliyle binlerce alan ticari alan ve konut alanı olarak kullanıldı.İstanbul Finans Merkezi'de Ataşehir sınırında yapılmakta, bu kadar nüfus yoğunluğun olduğu ve arttığı alanda halen niye ticari alan düşünüyorlar. Bölge'de 50 katlı yapılmış ve yapılmakta olan ticari alanların yoğunluğu dolu olurken, kalan az alanda ticari olarak imara açılırsa Ataşehir mahvolacak." dedi.

ATAŞEHİR'İ PEŞKEŞ ÇEKMEYE GEREK YOK
Sorul konuşmasının devamında; "Arkadaşlarımızla hem Ataşehir Belediye Meclisi'nde konuşuyoruz. Karşılıklı tenis topu gibi oynamamıza gerek yok.Vatandaşın ticari alana ihtiyacı yok. Ataşehir'deki devlet arazisine millet bahçesi yapılsın. Sonuna kadar destekliyoruz, Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ederiz böyle bir projeyi de Ataşehir'de uygulattığı için. Ama bir bölümünü de ayırmaya gerek yok. Ataşehir'de devletimiz TOKİ aracılığıyla yapacağını yaptı. Rantını birileri kazandı. Ataşehir'i peşkeş çekmeye gerek yok.Hala İçerenköy'ün, Kayışdağı'nın imarları çıkmamış. Örnek Mahallesi'nde sıkıntılar var. Ataşehir'deki kalan alanlar vatandaşımızın lehine olsun. " diyerek tepkisini dile getirdi.