2017 Yılında Ataşehir'de yaşayan emeklileri temsilen kurulan Ataşehir Tüm Emekliler Derneği, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin desteği ile dernek merkezine kavuştu.

Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci ve yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyelerinin hazır bulunduğu dernek merkezi açılış törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve meclis üyesi adayları, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN İLGEZDİ'NİN DESTEĞİ İLE DERNEK YERİNE KAVUŞTU
Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci ve beraberindeki heyetin, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi bir ziyaretinde mevcuttaki dernek merkezinin yeterli olmadığını söylemesi üzerine, Başkan İlgezdi'nin Ataşehir'deki emeklilerin daha iyi bir ortamda buluşacağı ve bir araya geleceği dernek merkezi için yer tahsisi için Başkan Çağrıtekinci ve beraberindeki heyetten yer belirlemesini istemesinin ardından, Ataşehir Belediyesi tarafından Ataşehir Tüm Emekliler Derneği'ne İçerenköy Mahallesi Esin Sokak'ta yer tahsis edilmiş ve belediye tarafından emekli vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği ve zaman geçirebileceği dernek merkezi inşaa edilmişti.

DERNEK AÇILIŞINI PANDEMİ VE DEPREMLER NEDENİYLE ERTELEMİŞTİ
Dernek merkezinin belediye tarafından tamamlanmasının ardından sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine başlayan Ataşehir Tüm Emekliler Derneği, pandemi ve 6 Şubat depremlerinin gölgesinde hizmetlerini devam ettirmiş resmi açılış törenini ise ertelemek zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Onursal Başkanı Mansur Sürmeli, saygı ve rahmetle anıldı.

DERNEK MERKEZİMİZİ BİZLERE KAZANDIRAN BAŞKANIMIZ BATTAL İLGEZDİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci, "Dernek merkezimiz, Ataşehir'deki ve anadolu yakasındaki tüm emeklilerimizi ağırlamak üzere açıktır. Derneğimizi 5 kişi, bir apartman dairesinde kurduk. Derneğimizi kurduktan sonra, belediye başkanımız Battal İlgezdi'yi ziyaret ettik. O dönemde kendisi bize yer tahsisi ve ardından tüm inşaat süreci, içerisindeki malzemelere varana kadar kendisi bize teşekkür ediyorum. Emekli olduktan sonra, zamanlarını burada geçirecekleri faaliyetler gerçekleştirdik, atölyeler kurduk. Bu sayede derneğimize üye olan vatandaşlarımız, burada özellikle kadınlara yönelik atölyeler aracılığıyla evden çıkmalarını sağlıyor ve gelir elde etmelerini sağlıyoruz. Sınır ötesinde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ulusumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Her zaman burası tüm emeklilerin evi, zaman burada vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca; Ataşehir kurucu Başkanı Battal İlgezdi'nin yanındayız. Başkanımız Battal İlgezdi ile Ataşehir yeniden kazanacak. Biz başkanımızın yeni dönemde hizmetlerini göreceğiz. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'nin biz emekliler olarak her zaman yanındayız" dedi.

DERNEĞİMİZİN ve EMEKLİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Öncelikle böyle anlamlı bir dernek kurduğunuz için sizleri kutluyorum. Derneğimizin ilk kuruluş yerinde ziyaret etmiştik. Emeklilerimizin evlerinden çıkmaları, kahve köşelerinden uzaklaşmaları ve daha farklı etkinliklerde biraraya gelmesi için derneğimize ve emekli komşularımıza her türlü desteği sunmaya devam edeceğim. Rahmetli onursal başkanınız Mansur Sürmeli'yi de rahmetle anıyorum. Önümüzde yerel seçim var. Bu yerel seçim süreci ile ilgili kampanyalar başlamadı. Yerel seçimde Ataşehir ve İstanbul'un dışında diğer ilçeleri kazanmak zorundayız. Hepimize sorumluluklar düşüyor, desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan İlgezdi'ye dernek yönetimi tarafından teşekkür plaketi, emekli hanımlar tarafından atölyelerde yapılan el işi hediyeler takdim edildi. Başkan İlgezdi ve beraberindeki heyet, atölyedeki çalışmaları yerinde inceledikten sonra emekli vatandaşlar ve katılımcılarla sohbet etti. Etkinlikte, müzikli açılış planlamasının ise şehitler nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.