Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Namık Sürmen, 30 Ağustos mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!”

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’mızda ifade ettiği gibi Aziz Milletimiz, dünya tarihine çıktığından bu yana hiçbir devletin himayesine girmemiş, yüzyıllardır hür ve bağımsız yaşamıştır. Bugün, millet olarak 30 Ağustos 1922 tarihinde tüm dünyaya karşı kazandığımız Büyük Zafer’in 101. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşamayı sürdürmüştür. Türk’ün “Ateşten Gömlek” giydiği bu var olma mücadelesinde yüce Türk Milleti karşısındaki muazzam güce rağmen topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır. Bu bakımdan 30 Ağustos 1922 tarihi, önemli bir askeri başarı olmasının yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz bir sembolüdür.

Çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk Milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecek, sonsuza dek şanlı ay yıldızlı bayrağımız, bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir. Bizler geçmişte olduğu gibi bugün de; birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu ve güvenliğimizi hedef alan tüm güçlere karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde büyük bir mücadele ortaya koyarak zafer kazanan başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıralarını saygıyla yâd ediyorum.

Bu vesile ile vatanımız ve milletimizin huzur ve güvenliği için bugün de aynı inanç ve kararlılıkla mücadele eden ve şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyor; Tüm Trabzonlu ve Ataşehirli hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutluyorum.