AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi olarak 2019 yerel seçimlerinde seçilen, 28.Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ataşehir Belediye Meclisi'ndeki görevinden istifa eden, yaptığı etkin kampanyalarla dikkatleri üzerine çeken Veli Arslan, AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kadıköy Belediye Başkan Adayı oldu.

Milletvekilliği kampanyalarını ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sancaktepe için Belediye Başkan Aday Adaylığına başvuran Arslan'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son karar ile mevcut Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'yü yeniden aday göstermesi sonrasında Kadıköy'e adaylığı kararlaştırıldı ve kendisine görev tebliğ edildi.

VELİ ARSLAN KİMDİR?
1977’de İstanbul’da doğdum. Aslen Tokat Erbaa’lıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra Kharkiv National University – International Finance Bölümü’nden mezun oldum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

2008’de kuruculuğunu yaptığım ve içinde barındırdığı her biri kendi alanında farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdürdüğümüz Aslan Şirketler Grubu’nun yönetim kurulu başkanlığını görevini sürdürmekteyim. Erken yaşlarda iş dünyasına atılarak, birçok alanda görev aldım. Kurucusu olduğumuz Aslan Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti., Arslan Lojistik Ltd. Şti., Arslan Granit Seramik Malzemeleri Tic. A.Ş. ile Tween Global Lojistik Depolama A.Ş. de yönetim kurulu başkanlığı görevimize devam etmekteyiz. Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. ile Qua Granite Hayal Yapı Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. de ise yönetim kurulu üyeliğimiz halen devam etmekte. Siyasi olarak da 2019-2023 arasında Ataşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyeliği görevinde bulundum. AK Parti 28. Dönem İstanbul 1. Bölge İstanbul milletvekilliği adaylığımızla sahalarda gördüğümüz samimiyet ve gayretle hizmet aşkımız pekişti. Çalışma hayatım süresince toplumun her kesimine özellikle de; çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve dezavantajlılara yönelik spor, sağlık, kültür ve sosyal dayanışma alanlarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında, yönetici ve gönüllü olarak görevlerde bulundum. Bunların başında Askon Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, Tokat Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı, İstanbul Tokatlılar Federasyonu Üyeliği, Ataşehir Tokatlılar Derneği Genel Başkanlığı ve Tokat Erbaa Keçeci Baba Cemevi Üyeliği ile diğer sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerime hala devam etmekteyim.