Ataşehir'in başarılı ve sevilen Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla ili Fethiye İlçesi Kaymakamlığına atandı.

Ataşehir'de görev yaptığı süreç boyunca; tüm kurumlarla uyumlu bir şekilde Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir'e önemli kazanımlar sağladı.

Ataşehir'e 5 yılda çok büyük izler bıraktı
2018 - 2023 Yıllarında herkes tarafından sevilen ve örnek devlet adamlığı kişiliği ile takdirleri üzerine toplayan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Bağımlılıkla Mücadele, İlçenin Huzuru ve Güvenliği kapsamında Asayiş Operasyonları, Ataşehir'in afetlere hazırlanma ve AFAD Ataşehir'in kurulması, Kamu Hizmetlerindeki kalite standartlarının yükseltilmesi, pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar, kan bağışı kampanyalarının düzenlenmesine, pandemi sürecinde vefa ekipleri koordinasyon çalışmaları, 6 Şubat Depreminin ardından deprem bölgelerine sosyal yardımların ulaştırılması ve yardımların koordinasyonlarının yanısıra özellikle Ataşehir'deki okulların depreme karşı dayanıklılığı ve yeniden dönüşüm süreçlerine" öncülük etti. Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, döneminde Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi, Enerjisa İstanbul Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eğitime kazandırılmasının yanısıra Yenisahra Öğretmen Duriye Nuriye Endürüst Ortaokulu'nun kapasitesinin arttırılarak eğitime kazandırılmasını ve inşaat çalışmalarının başlamasını sağladı. Özellikle gençlerin bağımlılıktan uzak durmalarını sağlamak amacıyla, Halk Eğitimi Merkezi ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü aracılğıyla spor kurslarının yanısıra mesleki kurslara ağırlık verilmesini öncülük etti. Bakanlık işbirliği ile Ataşehir'e gençlik merkezi kazandırdı. Ataşehir'deki 17 mahalle muhtarları - stk ve kamu kurum yöneticileriyle huzur toplantıları ve mahalle toplantıları düzenledi. İçerenköy Polis Karakolu'nun depreme karşı yıkılmasının ardından yeniden inşaa sürecinin başlamasına, Ataşehir'in hükümet konağı sorununa temaslarıyla yeni yer tahsisi sürecini başlattı.

İsmail Hakkı Ertaş Kimdir?

1971 yılında Kastamonu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kastamonu'da tamamladıktan sonra 1989 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü 1993 yılında bitirdi. 1996 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanlığı'nda Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırası ile Kastamonu'da il stajını, Ankara'da merkez stajını, İnebolu'da Kaymakam Refikliği stajını, Nevşehir'de teftiş stajını ve Folkestone (İngiltere) yurtdışı stajını bitirdi. İngiltere'den döndükten sonra Eskişehir'in Beylikova ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Vekalet görevini takiben Milli Güvenlik Akademisini 46. dönem müdavimi olarak tamamladı. Bu arada Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde lisansüstü eğitimini bitirdi.

Daha sonra sırasıyla, İmranlı(Sivas) ,Tut (Adıyaman), Genç (Bingöl), İvrindi(Balıkesir), Yumurtalık(Adana), Ataşehir (İstanbul), ilçelerinde kaymakamlık ve Adana ilinde Vali yardımcılığı yaptı. 2023/338 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Fethiye Kaymakamlığı görevine atanmıştır. İngilizce bilen İsmail Hakkı Ertaş evli olup iki çocuk babasıdır.