Ataşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Türkiye’nin en çok izlenen TV kanallarından Halk TV’nin “Görkemli Hatıralar” programına ev sahipliği yaptı.

Tüm bölümleriyle İçerenköy Mahallesi’nde yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak Kültür Merkezi kapılarını vatandaşlara ilk kez, Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu “Görkemli Hatıralar” programıyla açtı. 17 Aralık Pazar günkü canlı yayının konuğu Usta Sanatçı Metin Akpınar ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi oldu. Sevilen müzik grubu Kardeş Türküler de şarkı ve türküleriyle programa büyük renk kattı.

Ataşehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve tüm salonu doldurduğu programda Başkan İlgezdi, 2009’dan bu yana ilçeye kazandırılan projeleri ve sunulan hizmetleri aktardı. Görkemli Hatıralar programını Ataşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan İlgezdi, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin hemen ardından da Türkiye’nin en büyük Atatürk müzesi ve kütüphanesinin de ilçede yapıldığını ve mart ayında açılışının gerçekleştirileceğini dile getirdi.

İstanbul’da yaşanabilecek bir deprem riskine dikkat çeken Başkan İlgezdi, Ataşehir’in; kentsel dönüşüm, tapu ve imar planlarıyla ilgili sorunlarını çözmeye büyük öncelik verdiklerini vurguladı. İlgili kamu kurumlarının ve siyasi partilerin de bu sorunların çözümünde el ele vererek daha hızlı davranması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucularından büyük usta Metin Akpınar konuk olduğu programda, sanat ve tiyatronun toplumun bir vazgeçilmezi olduğunu anlattı. Kabare tiyatrosunun bir komedi, hiciv ve ironi tiyatrosu olduğunu belirten Metin Akpınar, bu tiyatro türünün Türkiye’de yükselmesini umut ettiğini vurguladı.

Programın sonunda Başkan İlgezdi, Serhan Asker ve Kardeş Türküler’e minyatür Atatürk heykeli ile Çanakkale Destanı’nı anlatan 3 boyutlu kitap hediye etti.