Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediyesi'nin 6 Şubat tarihinden bugüne yürütmüş olduğu çalışmalarla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nde Ataşehir Haber Ajansı'na bilgi verdi.

DEPREMİN İLK ANLARINDAN İTİBAREN EKİPLERİMİZ VE GÖNÜLLÜLERİMİZLE ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, "Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Ataşehir Belediyesi olarak 10 ilimizi etkileyen depremin ardından Afet Koordinasyon Merkezimizden Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekiplerimiz, valilik koordinasyonu ile deprem bölgelerine uğurladık. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi'de depremin olduğu ilk gün deprem bölgesine giderek, çalışmaları yerinden takip etti. Belediyemizde Ataşehir halkımızla birlikte büyük bir dayanışma örneği sergileyerek, afet bölgelerine başta gıda, temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere diğer yardım malzemelerinin ulaştıran ilk belediye olduk.

BELEDİYEMİZİ TAKİP EDELİM
Resim
Ataşehir halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Yardım çağrımızın ardından gecelerini gündüzlerine katarak ellerinden gelen yardımları yaptılar. Bölgelerimizdeki talep doğrultusunda güncel ihtiyaç listelerini Ataşehir Belediyemizin resmi sosyal medya ve web sitelerinden duyuruyoruz.

4 İLİMİZE AŞEVİ KURUYORUZ

Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta aşevi kuruyoruz. Salı gününe kadar 4 bölgemizde çalışmalarımızı tamamlayıp, aşevlerimizi faaliyete geçirmiş olacağız. Ataşehir'deki diğer kurumlarımızda ayrı çalışmalar yapıyor. Yardım tırları konusunda koordinasyon eksiklikleri olmaması adına dikkat ediyoruz. Yardımların köylere ve ilçelere ulaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnanılmaz çaba ve mücadele veren halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

AŞEVLERİMİZE GIDA MALZEMELERİ DESTEĞİ ÖN PLANDA

Aşevlerimiz için kuru gıda, su, yağ ve diğer malzemelerinin yanısıra jeneratör, yastık, battaniye, kişisel bakım malzemeleri ihtiyaçları devam ediyor. Şuanda bölgede kıyafet anlamında ihtiyaç kalmadığı için vatandaşlarımızın güncel ihtiyaç listelerini dikkate almaları çok önemlidir.

ATAŞEHİR TEK YÜREK OLDU

6 Şubat tarihinden bugüne yardımlarını esirgemeyen halkımıza, iş insanlarımıza, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, lojistik ve nakliye hizmeti veren firmalara tek yürek olarak dayanışmamıza sundukları katkılar adına çok teşekkür ediyoruz. Afet bölgelerine tır ihtiyacımız oluyor, bu konuda da bizlerle lojistik destek olmak isteyen firmaların belediyemizle iletişime geçmeleri bizim için çok değerlidir. Yardımlarımızı 11 Şubat tarihi itibariyle Afet Koordinasyon Merkezi'nden deprem bölgelerine ulaştırmaya devam edeceğiz.

BELEDİYE OLARAK AFET BÖLGESİNDEYİZ
Ataşehir Belediyesi olarak toplam 80 tır yardım malzemesinin deprem bölgelerine ulaştırıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Der, "Ataşehir Belediye Başkanımız Sn. Battal İlgezdi başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Personellerimizle deprem bölgelerinin yaralarının sarılmasına katkı sunmaya devam edeceğiz ve halkımızın yardımlarının depremzedelerimize en hızlı ve sağlıklı ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.