Ataşehir Trabzonlular Derneği (ATADER) Başkanı Namık Sürmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ataşehir Trabzonlular Derneği (ATADER) Başkanı Namık Sürmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış Yüce Türk Milleti’nin Mehmet Akif'in o veciz dizelerindeki gibi hep bir ağızdan 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyerek yeniden dirilişinin simgesi olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadelenin ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı sevincini ve gururunu yaşamaktayız.

NAMIK SURMEN (@namik_surmen) / X

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te “Türk Milleti’nin tabiat ve şiârına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet; Türk Milleti’nin emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin ve vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin en güzel eseridir. Ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti’nin, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer; millet, vatan ve istiklâl sevgisini millî irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahraman milletimiz; aynı zamanda dünyanın tüm mağdur, mazlum ve kardeş toplulukların da ilham kaynağı olmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinden itibaren geçen 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti; büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve sağlam demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış ve çok önemli mesafeler kat etmiştir.

Bugün Atatürk’ün “Yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz.” sözlerini ilke edinerek; her alanda daha da çok ilerlemek için, Cumhuriyetimizin sarsılmaz değerleri ışığında var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; canlarını vatan, millet ve devlet uğruna feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 100. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum."